Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Βοδινό κοκκινιστό Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Πέμπτη, 24/06/10
0420_425

Ένα πεντανόστημο κοκκινιστό και συνοδεύεται άριστα με μακαρόνια, πατάτες τηγανιτές, πιλάφι κ.α.

Υλικά:
  • 1,5 κιλό βοδινό κιλότο κομμένο μερίδες
  • 3-4 ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • 1-2 κουτ. σ. πελτέ.
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκ.
  • 1 φλιτζ. λάδι.
  • ρίγανη, πιπέρι, αλάτι
Εκτέλεση :
  • Ξεβράζουμε  το κρέας όπως περιγράφω στο άρθρο μου ''Ξέβρασμα στο κρέας'' (προαιρετικά) το βάζουμε στη χύτρα και το τσιγαρίζουμε με το λάδι και όταν ροδίσει ρίχνουμε και το κρεμμύδι να μαραθεί.
  • Μετά ρίχνουμε  την ντομάτα, τον πελτέ, την ρίγανη, το πιπέρι, το αλάτι, νερό να το σκεπάζει ίσα-ίσα, σφραγίζουμε τη χύτρα και το ψήνουμε 30'-45' περίπου (αναλόγως τη χύτρα)
  • Όταν την ανοίξουμε μπορεί να θέλει λίγο βράσιμο ξεσκέπαστη να δέσει η σάλτσα.
  • Συνοδεύεται με μακαρονάδα, πιλάφι, ρυζότο και πατάτες τηγανιτές.

Αν δεν θέλετε να βάλετε βοδινό,βάλτε μοσχάρι μειώνοντας το χρόνο ψησίματος αλλά δεν συγκρίνετε σε γεύση και νοστημιά...

Παραλλαγή :

  • Αφαιρέστε τη ρίγανη και βάλτε 2-3 σκελίδια σκόρδο και 7-8 κλωνάρια μαντανό

Γίνεται φανταστικό κοκκινιστό και γαρνίρεται με τηγανιτά ζαρζαβατικά : μελιτζάνες, κολοκύθια, πιπεριές κέρατα και πατάτες.

Και οι δύο συνταγές είναι Σμυρναίικες ...


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 10012
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 29-06-2010 11:20
 
ΥΠΕΡΟΧΟ!!!!
 
pastaflora
2. 30-06-2010 20:30
 
Πολύ ωραίο φαγητό. Και εγώ το προτιμώ χωρίς τη ρίγανη αλλά με σκόρδο
 
voula
3. 01-07-2010 20:01
 
μμμ Θα φύγει για εκτέλεση κι αυτό.
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 24/11/11 )