Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μπουρεκάκια Σμυρναίικα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Πέμπτη, 24/06/10
0138_420 Αυτή η συνταγή είναι Μικρασιάτικη και τα φτιάχνουμε όλο το χειμώνα, ιδιαιτέρα την Πρωτοχρονιά και τις Απόκριες.
Υλικά:
  • 500 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά (η ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ είναι πιο λεπτό)
  • 500 γρ. ανθότυρο φρέσκο (μυζήθρα γλυκιά)
  • 1 βιτάμ 250 γρ.
  • 1-2 αυγά
  • 1-2 κουτ,σ. ζάχαρη
  • 1 κουτ.γλ.κανέλα κοφτό
  • 5-6 κλωνάρια δυόσμο ψιλοκ..

Σιρόπι:

  • 2 ποτ. ζάχαρη
  • 1.5 ποτ. νερό
  • 1-2 σφηνάκια κονιάκ.
Εκτέλεση
  • Ξεπαγώνουμε το φύλλο φυσιολογικά και ζεσταίνουμε το βιτάμ να λιώσει..
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον ανθότυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το δυόσμο, την κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο, τα κόβουμε στη μέση (από την κοντή
  • διάσταση) και τα βάζουμε πάνω σ' άλλο.
  • Παίρνουμε δύο μισά φύλλα, τα λαδώνουμε με το βιτάμ και βάζουμε στην άκρη μια
  • γερή κουταλιά γέμιση, την απλώνουμε αφήνοντας 3-4 εκατ. κενό δεξιά κι αριστερά. Μετά σηκώνουμε τα φύλλα στη γέμιση, τα τυλίγουμε μιά στροφή, διπλώνουμε μέσα τις άκριες και συνεχίζουμε το τύλιγμα.
  • Λαδώνουμε με βιτάμ ένα ταψί και τα βάζουμε φροντίζοντας η άκρια του φύλλου να είναι απο κάτω, να μην ξετυλίξουν στο ψήσιμο και όταν τελειώσουμε τα λαδώνουμε από πάνω. 
  • Τα βάζουμε στο φούρνο λίγο πιο κάτω από τη μέση και τα ψήνουμε στους 180 εινια 45' περίπου .

Σιρόπι:

  • Σε μιά κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 2΄-3' και το αφήνουμε να χλιαρήνει. Όταν χλιαρήνουν και τα μπουρεκάκια ανακατεύουμε το κονιάκ στο σιρόπι, τα περιχύνουμε και τα ξαναβάζουμε στο ζεστό φούρνο να μελώσουν και να είναι ζεστά.
0134_4200135_4200136_420

Προτιμήστε αλουμινένιο ταψί γιατί τα σιδερένια και τα ανοξείδωτα πιάνουν πολύ θερμοκρασία και καίγονται από κάτω.

Το τύλιγμα στα μπουρεκάκια να είναι απαλό και αφράτο, όχι σφιχτό γιατί με το ψήσιμο φουσκώνουν και σκάνε.

Τα μπουρεκάκια και το σιρόπι να είναι χλιαρά όταν τα σιροπιάζουμε γιατί όταν είναι καυτά γίνονται σαν βρεγμένη εφημερίδα.

Μπορείτε να τα φτιάξετε και να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη για 1-2 εβδομάδες άψητα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 7798
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 27-06-2010 18:36
 
πρέπει ναναι υπέροχα αν και γλυκά σαν τα κρητικά με ζύμη και δυόσμο, και μέλι....
 
pastaflora
2. 01-07-2010 20:23
 
ουφ δεν σε προλαβαίνω πια Τσίγκο την μια καλύτερη απο την αλλη ανεβάζεις.
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 02/03/11 )