Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ψάρια και θαλασσινά arrow Μύδια σαγανάκι Νο.03 (συνταγή Άγιου Όρους)
Μύδια σαγανάκι Νο.03 (συνταγή Άγιου Όρους) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από NICKPAP   
Πέμπτη, 24/06/10
Καλησπέρα σε όλους
Είμαι καινούργιος στο φόρουμ  και θέλω να μοιραστώ αυτή την μαγική συνταγή με όλους εσάς
Υλικά και εκτέλεση
  • Λοιπόν παίρνουμε καθαρισμένα μύδια (μισό κιλό), τα στραγγίζουμε από τα πολλά υγρά και χωρίς να τα πλένουμε, τα βάζουμε σε ένα μικρό τηγανάκι σε δυνατή φωτιά. Αφού τα βράσουμε για 4-5 λεπτά χαμηλώνουμε την φωτιά στην μέση περίπου
  • Τα μύδια έχουν βγάλει τα υγρά τους και έχουν ψιλοβρασει τώρα.  Κόβουμε λίγο μαϊντανό, παίρνουμε ένα μπουκάλι λεμόνι, μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα, ρίγανη και 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο . Πάμε τώρα ρίχνουμε το λάδι, το λεμόνι μισό ποτήρι του κρασιού και την μουστάρδα και ανακατεύουμε μετά από 4 λεπτά.
  • Ρίχνουμε τον μαϊντανό και τέλος την ρίγανη, και το βγάζουμε από την φωτιά

Σε περίπτωση που το θέλετε καυτερό, κόψτε μισή καυτερή σε ροδέλες και ριξτε την προτού το λάδι...

 Μου το έκανε ένα καλόγερος στο Άγιο Όρος και από τότε, όπου πάω το φτιάχνω και γίνεται χαμός. Είναι τόσο απλό και τόσο μα τόσο νόστιμο που αν το κάνετε θα γίνει κλάμα στην βουτιά για το ζουμί του

Παιδιά, μύδια Ολυμπιάδος !


Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 23527
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (12)
1. 27-06-2010 12:56
 
Wellcome to the club.Χαίρομαι που θα 
μοιράζομαι συνταγές και σχόλια με άλλον 
ένα άντρα,ενώ είναι πολλοί που ασχολούντε 
με τη μαγειρική,στο GreekMasa είναι λίγοι. 
Τα μύδια θα τα φτιάξω σίγουρα και θα τα συνοδεύσω με ούζο.
 
TSIGKOS59
2. 27-06-2010 13:44
 
Καλοσώρισες στην ιστοσελίδα.Η συνταγή σου θα πρέπει να είναι πολύ νόστιμη και θα την κάνω σίγουρα με την πρωτη ευκαιρία. 
Να υποθέσω οτι είσαι και εσύ απο κάπου εδώ στην β. Ελλαδα και θα συμφωνίσω απόλυτα μαζί σου για τα μύδια της Ολυμπιάδας. Οποτε πάω προς τα κει για μπάνιο ή για ψάρεμα, συνηθως στην πρώτη παραλία, σταματώ για μύδια. είναι πεντακάθαρα και μεγάλα. 
προσπάθησε να βάλεις φωτογραφία στην συνταγή σου.
 
PANELE
3. 27-06-2010 18:07
 
ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ,ΠΟΣΟ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ! ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΤΕ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ,,ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ , ΝΕΟ ΑΙΜΑ!! 
ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΣΗ ΣΟΥ ΕΤΣΘ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ, ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ 1 ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΛΕΜΟΝΙ!... ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ; ΠΟΣΟ ΒΑΖΕΙΣ; ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΟΛΟ; ΛΕΣ ΛΑΔΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ 1/2 ΠΟΤΗΡΙ... ΓΙΑ ΚΑΝΤΕ ΜΑΣ... ΛΙΑΝΑ ...!! ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ...ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ...ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥ!!!
 
pastaflora
4. 29-06-2010 02:02
 
ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ ΕΓΩ ΒΑΖΩ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΓΑΝΑΚΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΑ ΜΥΔΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΟΓΓΗΛΟ ΤΟ ΤΗΓΑΝΑΚΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΑΡΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΟΚ  
 
NICKPAP
 
nickpap
5. 29-06-2010 16:35
 
ΠΩ ΠΩ ΤΕΛΕΙΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ! ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΓΩ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟ ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ?
 
ahina
6. 29-06-2010 18:48
 
Φοβερά τα μύδια όπως και να είναι. η σάλτσα τους θα πρέπει να είναι φοβερή. Μπράβο
 
voula
7. 30-06-2010 01:56
 
λοιπόν φίλοι μου θα σας δώσω και κάποιες συνταγές με καπνιστά ψάρια κρέατα επειδή 
έχω αγοράσει καπνιστήριο από το internet 
και έχω ασχοληθεί παρά πολύ και το καλύτερο είναι ότι θα δώσω την μυστική συνταγή της γιαγιάς μου από την πόλη η όποια στο τσιμενη που έφτιαχνε δεν έβαζε ένα συστατικό και δεν μυρίζει με τίποτα αφού έχω από τον χειμώνα που έτιξα και το σαββατοκύριακο βάλαμε να πιούμε ένα ούζο και έβγαλα από την κατάψυξη ένα κομμάτι και έγινε πάλι το πάρτι της αρκούδας
 
NICKPAP
8. 29-06-2010 21:42
 
παστουρμα συγνωμη
 
NICKPAP
9. 29-06-2010 21:58
 
φιλοι μου αν ξερει καποιος την μεθοδολογια για να παστους κολοιους αλλα ακριβως τη κανουμε γιατι εκανα και μου βγηκαν παρα πολυ στεγνοι και τουσ πεταξα 
εβαλα τουσ κολοιους σε αλατι και σε ξυλινο κουτι με τρυπες και μετα απο 10 μερες αλαξαμε ολο το αλατι και τα αφησαμε για αλλες 15 μερες και μας βγηκαν τσιροι και τουσ πεταξαμε. γιατι χωρισ κολοιο ουζο δεν πινεται. 
 
 
ευχαριστω  
nickpap :p :p :p
 
NICKPAP
10. 30-06-2010 18:47
 
Λοιπόν φίλε,εγώ έφτιαξα στην τύχη ατζούγιες παστές και γίνανε τέλειες, 
φάγαμε και την τελευταία. 
Για να μην γράφω 1 ώρα,πάρε με στο 2810- 
244745 να μου δώσεις το τηλέφ. να σε πάρω 
να στα πώ,έχω cyta και έχω δωρεάν  
σταθερά.Σε χαιρετώ Νίκος Τσίγκος.
 
TSIGKOS59
11. 01-07-2010 20:21
 
Πολύ ωραία τα μύδια που παρουσιάζεις. Θα τα δοκιμάσω γιατί πιστεύω οτι είναι εξαιρετικά.
 
mariaZ
12. 02-05-2011 11:59
 
EXO KANEI TA MIDIA KAI AKOMA BOYTAO STO PIATO...TELEIA EINAI..... :grin :grin :grin :grin :grin :grin
 
giorgostak

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 07/03/11 )