Ευχαριστώ πολύ την φίλη μου Κατερίνα, που μου χάρισε την συνταγή!!!Υλικά - ½ κούπας κουβερτούρα σε κομματάκια (πωλούνται και ψηφίδες σοκολάτας)
- ½ κούπας καρύδια ψιλοκομμένα
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1 κουταλάκι σόδα (μαγειρική σόδα, όχι το αναψυκτικό)
- 1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
- 4 βανίλιες
- ¼ κουταλάκι αλάτι
- ¾ κούπας αραβοσιτέλαιο
- 2 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 3 κούπες μήλα ψιλοκομμένα
Εκτέλεση - Βάζουμε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, κανέλα, σόδα, μπέϊκιν, βανίλιες, αλάτι) μαζί.
- Ανακατεύουμε αραβοσιτέλαιο, ζάχαρη και αυγά (χρησιμοποιούμε μια κουτάλα, δεν χρειάζεται μίξερ). Στο μείγμα αυτό, προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κουβερτούρα και τα καρύδια (για να μην κολλήσουν στο κάτω μέρος του κέικ, αλευρώνουμε ελαφρά τα κομματάκια κουβερτούρας και καρυδιού).
- Τέλος, προσθέτουμε και τα κομματάκια μήλου και ανακατεύουμε. Το μείγμα είναι αρκετά πηχτό.
- Ψήνουμε σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα στους 180ο για περίπου 1 ώρα.
Ψήνουμε τα κέικ πάντα στην σχάρα του φούρνου στην χαμηλότερη εσοχή του φούρνου, δεν ανοιγοκλείνουμε την πόρτα του φούρνου κατά την ώρα του ψησίματος και για να δούμε αν ψήθηκε, μπήγουμε ένα μαχαίρι στο κέικ. Αν το μαχαίρι βγει καθαρό, το κέικ έχει ψηθεί Καλή επιτυχία!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 9673 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |