Υλικά: - 700-800 γρ κουνέλι κομμένο για τηγάνι (μισό καλοθρεμμένο κουνέλι γεμίζει
- μιά στρώση στο τηγάνι)
- 1,5 ποτήρι κρασί κόκκινο ξηρό
- 1/2 ποτ. λάδι.
- 1 καλή πρέζα ρίγανη
- 1 >> >> θυμάρι
- πιπέρι
- 2-3 κουτ. γλ. αλάτι
Εκτέλεση: - Παίρνουμε ένα τηγάνι να σκεπάζει με καπάκι, βάζουμε μέσα το 1 ποτήρι κρασί, το λάδι, το κουνέλι ένα-ένα κομμάτι και τα στρώνουμε να γεμίσει ο πάτος.
- Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε από πάνω το αλάτι, τη ρίγανη, το θυμάρι, το πιπέρι και τα σκεπάζουμε να ψηθεί για 20'-30' περίπου.
- Στα 10'-15' γυρίζουμε το κουνέλι τα πάνω-κάτω και το ξανασκεπάζουμε.
- Όταν σωθούν τα υγρά και μείνει με το λάδι το ξεσκεπάζουμε και με ένα πιρούνι γυρίζουμε τα κομμάτια να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.
- Όταν νομίζουμε οτι είναι έτοιμο, το τραβάμε από τη φωτιά και ρίχνουμε αμέσως 1/2 ποτ.κρασί, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε μερικά λεπτά να λιώσει η καραμέλα (μάκα) από τον πάτο.
Το κουνέλι να είναι καλοθρεμμένο θρεφτάρι, όχι μικρό και αδύνατο γιατί θα είναι όλο κόκαλα και δεν θα βρείτε κρέας να φάτε. Ούτε κούνελος ή κουνέλα γιατί δεν θα ψηθεί και θα είναι σκληρό. Όταν το βάλετε στο τηγάνι φροντίστε να γεμίσει ο πάτος, να μην είναι ούτε πλακωμένο ούτε μισογεμάτος. Αυτή η συνταγή είναι κρητικιά, τη συνοδεύουμε με μακαρονάδα και από πάνω βάζουμε τη σάλτσα από την καραμέλα και ανθότυρο τριμμένο.. Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 9352 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |