Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Οι δημοσιεύσεις μου
Κουνέλι κρασάτο Νο.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Τρίτη, 29/06/10
abcd0002_420
Υλικά:
  • 700-800 γρ κουνέλι κομμένο για τηγάνι (μισό καλοθρεμμένο κουνέλι γεμίζει
  • μιά στρώση στο τηγάνι)
  • 1,5 ποτήρι κρασί κόκκινο ξηρό
  • 1/2 ποτ. λάδι.
  • 1 καλή πρέζα ρίγανη
  • 1   >>   >> θυμάρι
  • πιπέρι
  • 2-3 κουτ. γλ. αλάτι
Εκτέλεση:
  • Παίρνουμε ένα τηγάνι να σκεπάζει με καπάκι, βάζουμε μέσα το 1 ποτήρι κρασί, το λάδι, το κουνέλι ένα-ένα κομμάτι και τα στρώνουμε να γεμίσει ο πάτος.
  • Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε από πάνω το αλάτι, τη ρίγανη, το θυμάρι, το πιπέρι και τα σκεπάζουμε να ψηθεί για 20'-30' περίπου.
  • Στα 10'-15' γυρίζουμε το κουνέλι τα πάνω-κάτω και το ξανασκεπάζουμε.
  • Όταν σωθούν τα υγρά και μείνει με το λάδι το ξεσκεπάζουμε και με ένα πιρούνι γυρίζουμε τα κομμάτια να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.
  • Όταν νομίζουμε οτι είναι έτοιμο, το τραβάμε από τη φωτιά και ρίχνουμε αμέσως 1/2 ποτ.κρασί, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε μερικά λεπτά να λιώσει η καραμέλα (μάκα) από τον πάτο.

Το κουνέλι να είναι καλοθρεμμένο θρεφτάρι, όχι μικρό και αδύνατο γιατί θα είναι όλο κόκαλα και δεν θα βρείτε κρέας να φάτε. Ούτε κούνελος ή κουνέλα γιατί δεν θα ψηθεί και θα είναι σκληρό.

Όταν το βάλετε στο τηγάνι φροντίστε να γεμίσει ο πάτος, να μην είναι ούτε πλακωμένο ούτε μισογεμάτος.

 Αυτή η συνταγή είναι κρητικιά, τη συνοδεύουμε με μακαρονάδα και από πάνω βάζουμε τη σάλτσα από την καραμέλα και ανθότυρο τριμμένο..


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 9352
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 03-07-2010 06:51
 
Τέλεια φαίνεται!! Το μόνο πρόβλημα είναι οτι δεν ξέρω να ξεχωρίζω αν είναι κουνελος / κουνέλα ή κουνέλι που λες !
 
mariaZ
2. 03-07-2010 08:11
 
Για να μην τα γνωρίζεις,προφανως δεν έχεις 
δικά σου κουνέλια.Στα χασάπικα πουλάνε μόνο θρεφτάρια αλλά εσύ ρώτα καλού-κακού 
να το επιβεβαιώσεις.Έχω αδερφό χασάπη και 
ξέρω οτι γίνουντε μπουγάδες παντού
 
TSIGKOS59
3. 10-10-2011 00:25
 
πολύ νόστιμο φαγητό, το ευχαριστηθήκαμε όλοι. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα :) :) 
 
voula
4. 06-11-2011 16:20
 
Άριστη συνταγή , δοκιμάστε τη !
 
mas

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 15/05/11 )