Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Σάλτσες arrow Σάλτσα Κόκκινης Πιπεριάς
Σάλτσα Κόκκινης Πιπεριάς Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Κυριακή, 10/06/07
(δεν είναι καυτερή)

Υλικά:
1 κιλό κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
2 μελιτζάνες
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλυτζάνι ξύδι
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι

Τρόπος παρασκευής
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις πιπεριές κομμένες στα τέσσερα να βράσουν μαζί με το λάδι, το ξύδι, την ζάχαρη, το αλάτι. Τέλος ρίχνουμε και τις μελιτζάνες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια. Οταν ψηθούν τα περνάμε από τον μύλο των λαχανικών να πολτοποιηθούν και να γίνουν μία πηκτή σάλτσα. Τα βάζουμε σε βαζάκια χωρίς το σκέπασμα. Σε βαθύ ταψί βάζουμε χλιαρό νερό και τοποθετούμε μέσα τα βαζάκια. Τα βάζουμε στο φούρνο στους 200ο για 1 ώρα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και βάζουμε τα καπάκια. Η σάλτσα αυτή δεν είναι καυτερή. Αν όμως θέλουμε να την κάνουμε ρίχνουμε μέσα και 2 καυτερές πιπεριές. Είναι πολύ νόστιμη και μπορεί να συνοδεύσει κρέατα, σαλάτες, μακαρόνια κλπ.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )