Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κέικ στο βάζο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Chocolate   
Παρασκευή, 25/06/10

Για όποιο κέικ θέλετε αρκεί να μην εχει φρέσκα φρούτα.

Οδηγίες
  • Παίρνουμε τα καλά πλυμένα και αποστειρωμένα βάζα μας, τα βουτυρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
  • Τα γεμίζουμε μέχρι τα 2/3 με το κέικ που θέλουμε (εγώ χρησιμοποίησα το νηστίσιμο κέικ) και τα ψήνουμε στους 180 για 30 περίπου λεπτά αλλά κάνουμε πάντα το τέστ με το μαχαίρι.
  • Το κέικ μας είναι έτοιμο. Καθαρίζουμε με στεγνή πετσέτα το στόμιο να μην έχει βούτυρα ή λάδια.
  • Κλείνουμε με τα καπάκια ενώ το κέικ μας είναι ακόμη καυτό και αναποδογυρίζουμε για τουλάχιστον 5 με 10 λεπτά.

Το κέικ μας είναι το ίδιο αφράτο με ένα κέικ που μόλις ψήθηκε και διατηρείται έτσι για 6 μήνες... αν σας μείνει κανένα μέχρι τότε...

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και βάζα απο μαρμελάδες αλλά το κέικ δεν θα βγαίνει από εκεί, θα πρέπει να το τρώτε με το πιρουνάκι.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 8675
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 29-06-2010 10:22
 
Καινοτομία στο κέικ.Όποτε φτιάξω κέικ,η 
γυναίκα μου και τα παιδιά τρώνε από ένα 
κομμάτι όταν είναι φρέσκο και το υπόλοιπο 
ή το κερνάω ή το παλεύω μιά βδμάδα. 
Πιστεύω να μη σπάσουνε τα βάζα στο φούρνο 
να χάσω και τ'αυγά και τα καλάθια.
 
TSIGKOS59
2. 29-06-2010 11:02
 
¨Ολα καλά και ωραία ιδέα! Αλλά γιατί δεν κάνουν τα απλά βάζα; Μήπως υπάρχουν ειδικά και πώς μπορούμε να τα βρούμε; Πως ξεχωρί
 
pastaflora
3. 29-06-2010 18:46
 
Πολύ ωραία η συνταγή σου. Ψήνονται δηλαδή μέσα τόσο καλά όσο και στη φόρμα?
 
voula
4. 29-06-2010 23:53
 
καλησπερα, 
τα βαζακια δεν σπανε,αλλωστε και τις μαρμελαδες οι εταιριες τις βραζουν σε μπεν μαρι για να κλεισουν αεροστεγως 
τα απλα βαζα δεν κανουν αν θες να βγαλεις το κεικ απο εκει μεσα,αν δεν θες να το βγαλεις και απλα να το φας με ενα πιρουνακι κανουν ολα τα βαζακια 
ψηνοντε ακριβως οπως στην φορμα για μαφινς,αλλα παντα να τα δοκιμαζετε καλυτερα με ενα μαχαιρακι. 
 
ευχαριστω Ερμιονη
 
chocolate
5. 30-06-2010 09:42
 
Αν και είναι μία πολύ καλή συνταγή και μία ακόμα καλύτερη ιδέα, έχω την αίσθηση ότι κάτι δεν έχω καταλάβει καλά. Τί είδους βάζα χρησιμοποιούμε αφού με τα απλά δεν θα ξεφορμάρεται εύκολα το κέικ; Πού θα τα βρούμε και πώς θα τα ζητήσουμε;
 
nayia
6. 30-06-2010 17:50
 
Λοιπόν, είναι πολύ ωραία ιδέα και πείτε μας πραγματικά ποια βαζάκια είναι πιο κατάλληλα. 
Επίσης να θυμήσω πως μπορεί κάποιος να τα φτιάξει και να τα προσφέρει σε μπαζάρ. Επ αυτού θα επανέλθω...
 
Nena
7. 30-06-2010 18:33
 
Προφανώς δεν υπάρχουν ιδικά βάζα για να 
ψήσουμε το κέικ.Εγώ ένεκα μπακάλης , 
νομίζω οτι τα βάζα της φωτό είναι 
από τις μαρμελάδες Bonne Maman.Δεν είναι 
όπως τα κοινά βάζα που είναι στενά στο πόμα,αυτά είναι κώνικα και όταν τα ξεκολλήσουμε με ένα μαχαιράκι πρέπει να ξετουπώνουν.
 
TSIGKOS59
8. 01-07-2010 00:01
 
ισως δεν το ειπα αλλα εγω ζω στο εξωτερικο και τετοια βαζακια μπορουμε να βρουμε και απο τις μαρμελαδες αλλα και να τα αγορασουμε κενα και να βρασουμε οποιαδηποτε μαρμελαδα θελουμε. 
να μπορουμε να τα πουλησουμε ακομη και στην λαικη,γιατι οχι?
 
chocolate
9. 01-07-2010 11:18
 
Όταν λέω μπαζάρ δεν εννοώ τη λαϊκή, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Τα βαζάκια δεν ειναι από την bonne maman διότι έχουν μπλε καπάκια. Το θέμα είναι η αντοχή τους στο ψήσιμο γιατί πολύ φοβάμαι πως αυτά απ τις μαρμελάδες δεν αντέχουν τόσους βαθμούς. Όταν τα αποστειρώνω για άλλες χρήσεις στους 100 ήδη καινε υπερβολικά και κάποιο μου ράισε. Το πείραμα βεβαίως θ αποδείξει...
 
Nena
10. 01-07-2010 20:03
 
Πάντως ακουγεται εξαιρετική ιδέα για να έχουμε πάντα κάποιο γλυκό έτοιμο για .... ώρα ανάγκης!!!
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 28/06/10 )