Για όποιο κέικ θέλετε αρκεί να μην εχει φρέσκα φρούτα.
Οδηγίες - Παίρνουμε τα καλά πλυμένα και αποστειρωμένα βάζα μας, τα βουτυρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
- Τα γεμίζουμε μέχρι τα 2/3 με το κέικ που θέλουμε (εγώ χρησιμοποίησα το νηστίσιμο κέικ) και τα ψήνουμε στους 180 για 30 περίπου λεπτά αλλά κάνουμε πάντα το τέστ με το μαχαίρι.
- Το κέικ μας είναι έτοιμο. Καθαρίζουμε με στεγνή πετσέτα το στόμιο να μην έχει βούτυρα ή λάδια.
- Κλείνουμε με τα καπάκια ενώ το κέικ μας είναι ακόμη καυτό και αναποδογυρίζουμε για τουλάχιστον 5 με 10 λεπτά.
Το κέικ μας είναι το ίδιο αφράτο με ένα κέικ που μόλις ψήθηκε και διατηρείται έτσι για 6 μήνες... αν σας μείνει κανένα μέχρι τότε... Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και βάζα απο μαρμελάδες αλλά το κέικ δεν θα βγαίνει από εκεί, θα πρέπει να το τρώτε με το πιρουνάκι. Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 8675 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |