Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Οι δημοσιεύσεις μου
Ατζέμ πιλάφι Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Σάββατο, 26/06/10
0117_420
Υλικά:
  • Ζουμί από βραστό μοσχάρι ή βοδινό ή από κόκαλα
  • Ρύζι καρολίνα
  • Βοδινό ή μοσχάρι κοκκινιστό

Τα κόκαλα να είναι από πλευρά, όχι από μηρό με μεδούλι γιατί είναι πολύ
λιπαρά..

Εκτέλεση:
  • Ξεβράζουμε το κρέας (προαιρετικά) και μετά το μισοβράζουμε  για να πάρουμε το ζουμί για το πιλάφι. Συνεχίζουμε το κοκκινιστό όπως το περιγράφω στη συνταγή μου ''Βοδινό κοκκινιστό'', αλλά με μπόλικη σάλτσα.
  • Φτιάχνουμε και το πιλάφι, αλλά δεν το καλοψήνουμε, το αφήνουμε στητό.
  • Με μιά κουτάλα παίρνουμε από το κοκκινιστό μπόλικη σάλτσα (όχι όλη) και τη ρίχνουμε στο πιλάφι, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε 5' να φουσκώσει.

Σερβίρουμε σε φαρδύ πιάτο, στη μέση το πιλάφι, στο πλάϊ το κρέας και γαρνίρουμε με λίγη σάλτσα ακόμα.

Αν θέλουμε, ψήνουμε το πιλάφι κανονικά και απλά το γαρνίρουμε με το κρέας και τη σάλτσα στο πιάτο.

Ιδανικό φαγητό για όσους δεν αρέσει το βραστό κρέας γιατί είναι λίγο άνοστο.
Και αυτή η συνταγή είναι Μικρασιατική
Θεωρώ περιττό να γράψω πως να φτιάξετε το πιλάφι..

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 8433
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 30-06-2010 17:43
 
Μ αρέσει. Οκ. Πιλάφι καταφέρνω να φτιάξω.
 
Nena
2. 30-06-2010 18:11
 
Γειά σου Νένα,χαίρομαι που σου αρέσει η 
ανατολήτικη κουζίνα.
 
TSIGKOS59
3. 30-06-2010 21:20
 
Μπράβο σου φίλε μου για τις καταπληκτικές συνταγές σου. Σε διαβάζω από την πρώτη μέρα που ανέβασες και χαίρομαι που τις δίνεις ατόφιες, με απόλυτο σεβασμό στην γαστρονομική μας παράδοση. Έχουν εκτελεστεί άπασες μέχρι τούδε και το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό σε κάθε πείπτωση. Μου προκύπτει κάθε φορά το φαγητό που έτρωγα από τα χέρια της μικρασιάτισσας γιαγιάς μου. Εύγε!
 
st3lios
4. 01-07-2010 11:54
 
Γεια σου φιλε κ. Τσίγκο! 
Το φτιάχνεις όπως ακριβώς το έφτιαχνε η συχωρεμμένη η μαμά μου, είναι το πιλαφάκι που με πρωτοτάϊσε...Είναι απλά ΥΠΕΡΟΧΟ!...
 
pastaflora
5. 01-07-2010 14:41
 
γευσεις απο την πατριδα ελεγε ο παππους μου που ηταν απο τις Φωκαιες της Μ.Ασιας, θα το φτιαξω στα παιδια μου να μαθαινουν κι αυτα
 
ahina
6. 01-07-2010 20:09
 
Ετσι πρέπει ... Να θυμούνται οι μεγάλοι να μαθαίνουν οι μικροί (Εγώ ανήκω στους μικρούς ε? Γέλασε κανείς ? 8) )  
Μπράβο Τσίγκο
 
mariaZ
7. 01-07-2010 22:35
 
Φίλοι-ες μου,έχουμε ξενερώσει όλοι με τα 
ξενόφερτα,επιστροφή λοιπόν στην παράδοση!!
 
TSIGKOS59

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 16/06/13 )