Μια πίτα πολύ ελαφριά και νόστιμη που αξίζει να τη δοκιμάσετε
Υλικά
Για το φύλλο - 250 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 125 gr μαργαρίνη ή βούτυρο
- 100 gr γιαούρτι
- ½ κουτ. γλ. αλάτι
- 2 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 πρέζα ρίγανη
- Λίγο πιπέρι
- 1 αυγό
Για τη γέμιση - 4-5 ντομάτες
- 1 φλ. Τρίμμα φέτας
- 1 μικρό κρεμμύδι(προαιρετικά)
- 1 μικρή πιπεριά (προαιρετικά)
- Λίγη ρίγανη ή βασιλικό
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουτ. σούπας φρυγανιά
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζω σε λεκάνη το αλεύρι και το βούτυρο σε κομματάκια, που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και το ψιχουλιάζω.
- Ρίχνω το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το γιαούρτι, το τυρί και χτυπάω το αυγό και ρίχνω το μισό στη ζύμη.
- Ζυμώνω καλά το σκεπάζω με μεμβράνη και το αφήνω για μισή ώρα να ξεκουραστεί η ζύμη μου.
- Αλευρώνω καλά τον πάγκο μου και το ταψί που θα χρησιμοποιήσω και ανοίγω φύλλο όχι πολύ λεπτό. Το βάζω στο ταψί και αλείφω με το υπόλοιπο αυγό που έχω κρατήσει.
- Πάνω ρίχνω τη φρυγανιά και κόβω τις ντομάτες μου σε χοντρές φέτες και τις βάζω πάνω. Από πάνω βάζω το κρεμμύδι μου σε λεπτές φέτες και την πιπεριά Ρίχνω ρίγανη, αλάτι, ελάχιστη φρυγανιά την φέτα και το λάδι και γυρνάω το φύλλο που προεξέχει προς τα μέσα.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου
Προσέχω οι ντομάτες μου να μην φτάνουν μέχρι την άκρη του φύλλου. Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου Προσθήκη ως Αγαπημένο (19) | Εμφανίσεις: 10965 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |