Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ντοματόπιτα Νο.01(πανεύκολη) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 9
Έχει υποβληθεί από voula   
Παρασκευή, 25/06/10
dsci2348_420
 
Μια πίτα πολύ ελαφριά και νόστιμη που αξίζει να τη δοκιμάσετε
Υλικά

Για το φύλλο

  • 250 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 125 gr μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 100 gr γιαούρτι
  • ½ κουτ. γλ. αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • Λίγο πιπέρι
  • 1 αυγό

Για τη γέμιση

  • 4-5 ντομάτες
  • 1 φλ. Τρίμμα φέτας
  • 1 μικρό κρεμμύδι(προαιρετικά)
  • 1 μικρή πιπεριά (προαιρετικά)
  • Λίγη ρίγανη ή βασιλικό
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας φρυγανιά
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
dsci2312_420
dsci2317_420
dsci2331_420
  • Βάζω σε λεκάνη το αλεύρι και το βούτυρο σε κομματάκια, που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και το ψιχουλιάζω.
  • Ρίχνω το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το γιαούρτι, το τυρί και χτυπάω το αυγό και ρίχνω το μισό στη ζύμη.
  • Ζυμώνω καλά  το σκεπάζω με μεμβράνη και το αφήνω για μισή ώρα να ξεκουραστεί η ζύμη μου.
  • Αλευρώνω καλά τον πάγκο μου και το ταψί που θα χρησιμοποιήσω και ανοίγω φύλλο όχι πολύ λεπτό. Το βάζω στο ταψί και αλείφω με το υπόλοιπο αυγό που έχω κρατήσει.
  • Πάνω ρίχνω τη φρυγανιά και κόβω τις ντομάτες μου σε χοντρές φέτες και τις βάζω πάνω. Από πάνω βάζω το κρεμμύδι μου σε λεπτές φέτες και την πιπεριά Ρίχνω ρίγανη, αλάτι, ελάχιστη φρυγανιά την φέτα και το λάδι και γυρνάω το φύλλο που προεξέχει προς τα μέσα.
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου

Προσέχω οι ντομάτες μου να μην φτάνουν μέχρι την άκρη του φύλλου.

Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου


Προσθήκη ως Αγαπημένο (19) | Εμφανίσεις: 10965
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 30-06-2010 09:52
 
Ε, όχι. ΟΧΙ - ΟΧΙ - ΟΧΙ!!! Δεν το αντέχω αυτό πρωί - πρωί! :cry  
Το αποφάσισα λοιπόν : ΔΕΝ ΞΑΝΑΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟ SITE ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΠΙΤΙ ώστε να μπορώ από τη μελέτη να πάω στην παραγωγή και από την παραγωγή στην κατανάλωση !!! :upset  
Τί να πω; Voula ευχαριστούμε, απίθανη συνταγή και παρουσίαση! :eek
 
nayia
2. 30-06-2010 10:45
 
Ωραία ιδέα για διαφορετική πίτα, ό,τι πρέπει να παίρνω και στη δουλειά
 
sgr
3. 30-06-2010 17:45
 
Της Αργυρώς μπορεί να είναι η συνταγή άλλά απ ό,τι βλέπω η δική σου παραγωγή είναι καταπληκτική. Πολύ ωραία εμφάνιση γειά στα χέρια σου.
 
Nena
4. 30-06-2010 21:17
 
Mα τι ωραια πιτα ειναι αυτη? 
Θα την φτιαξω αμεσα!!!Μπραβο Βουλα!
 
margarita79
5. 30-06-2010 22:55
 
Μ' αρέσει, διαφορετική και μυρωδάτη! 
Θα την τιμήσουμε άμεσα, γεια στα χέρια σου, Βούλα :)
 
Flora
6. 01-07-2010 13:05
 
Και καταπληκτική εμφάνιση!! Μπράβο!
 
vago
7. 01-07-2010 13:54
 
ΒΟΥΛΙΤΣΑ ΜΑΣ ΣΥ ΓΧΑ ΡΗ ΤΗ ΡΙ Α!! ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!!
 
pastaflora
8. 01-07-2010 20:07
 
Μήπως ήθελες να πεις Ντοματο πίτσα Βούλα ? :grin (ακριβώς όπως αρέσει του Αρχου :p ) Φαίνεται εξαιρετική και θα την δοκιμάσουμε :upset
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 20/07/10 )