Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Χοχλιοί με πλιγούρι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Πέμπτη, 01/07/10
0206_425

Και αυτή η συνταγή είναι κρητικιά, το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή να το φτιάξετε που οι χοχλιοί είναι παχιοί και οι ντομάτες μπόλικες.

 

Υλικά (για 4 μερίδες) :
  • 500 γρ χοχλιούς
  • 300 γρ πλιγούρι
  • 4-5 ντομάτες ώριμες τριμμ.
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκ.
  • 1 ποτ. λάδι
  • πιπέρι, αλάτι.
Εκτέλεση :
  • 0073_420Πρώτ' απ' όλα βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1 λίτρο νερό να βράσει.
  • Μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα το πλιγούρι, το ανακατεύουμε, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα ή και παραπάνω σκεπασμένο.
  • Μετά ετοιμάζουμε τους χοχλιούς όπως περιγράφω στο άρθρο μου "Χοχλιοί : προετοιμασία"
  • Όταν οι χοχλιοί είναι έτοιμοι, στραγγισμένοι και το πλιγούρι φουσκωμένο, βάζουμε σε ένα τσικάλι το λάδι με τους χοχλιούς και τους τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά για 3'-5' ανακατεύοντας τους σιχνά, μετά ρίχνουμε και το κρεμμύδι να μαραθεί.
  • Όταν δούμε τους χοχλιούς να τηγανίζονται, να βγάζουν λάδι από τη μούρη τους (όχι να τους κάψετε), είναι εντάξει.
  • Ρίχνουμε την ντομάτα, το πιπέρι και το αλάτι που χρειάζεται όλο το φαϊ μαζί με το πλιγούρι και τα ψήνουμε για 10'-15' σε χαμηλή φωτιά συμπληρώνοντας νερό αν χρειαστεί, να φτιάξετε μιά σάλτσα πυχτή και μπόλικη.
  • Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, ρίχνουμε μέσα το πλιγούρι, τα ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2'-3' ανακατεύοντας τα απαλά να μην πιάσουν  και συμπληρώνουμε λίγο νερό και αλάτι αν θέλει.
  • Το αφήνουμε 5'-10' να φουσκώσει και μετά σερβίρουμε.

Τρώγεται αμέσως γιατί όταν μείνει κάνει μόνο για στοκάρισμα και να φράζετε τρύπες.

Τους χοχλιούς να τους αλατίσετε από την αρχή και στην προετοιμασία και στη σάλτσα, γιατί όταν δεν μπει μέσα το αλάτι από την αρχή, μετά δεν αλατίζονται.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 9265
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 03-07-2010 12:20
 
Τι υπέροχες συνταγές μας γράφετε κε. Τσίγκο; 
Με κάνεις να τις αποθηκεύω όλες! Ειδικά αυτές με τους χοχλιούς θα με κάνεις να τις ...εκτελέσω!!! Έτοιμη είμαι...! 
 
Συγχαρητήρια!!
 
pastaflora
2. 04-07-2010 11:38
 
Για μια ακόμα φορά, εύγε κ. Τσίγκο. Δεν υπάρχουν λόγια. Περιμένω μια συνταγή σου για ντολμαδάκια γιαλαντζί, αν έχεις. 
Και πάλι συγχαρητήρια.
 
st3lios
3. 27-06-2011 11:49
 
Συγχαρητήρια κ.Τσίγκο. Αν κι εμένα δεν μου αρέσουν οι χοχλιοί, το πιάτο σου φαίνεται ιδιαίτερα δελεαστικό!!
 
DINA1969

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 21/04/11 )