| Υλικά (για 4 μερίδες) - 700-800 γρ κουνέλι (μισό καλοθρεμμένο κουνέλι)
- κομμένο μερίδες
- 1 κιλό κρεμμύδια
- 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκ.
- 2-3 ντομάτες τριμμ.
- 1 κουτ.σ. πελτέ
- 1 φλιτζ. κρασί ξηρό
- 1 σφινάκι ξύδι
- 1 φλιτζ. λάδι
- 5-6 κόκκους μπαχάρι
- 2-3 δαφνόφυλλα
- κύμινο, πιπέρι, αλάτι
Εγώ όταν σφάξω κουνέλι, το μισό από τη μέση και μπροστά το κάνω κρασάτο και το άλλο μισό απο τη μέση και πίσω το κάνω στιφάδο ή κοκκινιστό. |
Εκτέλεση: - Έχουμε πλύνει το κουνέλι και το έχουμε στο σουρωτό στο ψυγείο 2-3 ώρες ή κι από βραδύς να στραγγίζει.
- Σε μιά λεκάνη βάζουμε 2 λίτρα νερό και 2 κουτ. σ. αλάτι.Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα χοντροκόβουμε και τα βάζουμε στο αλατόνερο για 15'-20' να φύγει η σπιρτάδα τους.
- Μετά τα ξεπλένουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτό.
- Σε ένα ευρύχωρο τσικάλι ροδίζουμε το κουνέλι με το λάδι απ'όλες τις μεριές σε μέτρια φωτιά.
- Το σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι, βάζουμε την ντομάτα με τον πελτέ,τα μπαχαρικά και συμπληρώνουμε με νερό να είναι ίσα-ίσα,χαμηλώνουμε τη φωτιά και το ψήνουμε σκεπασμένο.
- Όταν είναι μισοψημένο το κουνέλι ρίχνουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο, αναχουμίζουμε το τσικάλι να σκεπαστούν με το ζουμί και συνεχίζουμε το ψήσιμο πάντα σε χαμηλή φωτιά χωρίς να βάλουμε κουτάλα.
- Παρακολουθούμε το ζουμί και συμπληρώνουμε με νερό να είναι πάντα ίσα-ίσα και κατά το τέλος το αλατίζουμε.
Όταν σφάξετε το κουνέλι να το αφήνετε 1-2 μέρες στο ψυγείο σε μια πιατέλα (όχι σε σακούλα) να σιτέψει Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 9431 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |