Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κουνέλι στιφάδο Νο.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Παρασκευή, 02/07/10
0139_420
Υλικά (για 4 μερίδες) 
  • 700-800 γρ κουνέλι (μισό καλοθρεμμένο κουνέλι)
  • κομμένο μερίδες
  • 1 κιλό κρεμμύδια
  • 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκ.
  • 2-3 ντομάτες τριμμ.
  • 1 κουτ.σ. πελτέ
  • 1 φλιτζ. κρασί ξηρό
  • 1 σφινάκι ξύδι
  • 1 φλιτζ. λάδι
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι
  • 2-3 δαφνόφυλλα
  • κύμινο, πιπέρι, αλάτι

 

Εγώ όταν σφάξω κουνέλι, το μισό από τη μέση και μπροστά το κάνω κρασάτο
και το άλλο μισό απο τη μέση και πίσω το κάνω στιφάδο ή κοκκινιστό.

Εκτέλεση:
  • Έχουμε πλύνει το κουνέλι και το έχουμε στο σουρωτό στο ψυγείο 2-3 ώρες ή κι από βραδύς να στραγγίζει.
  • Σε μιά λεκάνη βάζουμε 2 λίτρα νερό και 2 κουτ. σ. αλάτι.Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα χοντροκόβουμε και τα βάζουμε στο αλατόνερο για 15'-20'  να φύγει η σπιρτάδα τους.
  • Μετά τα ξεπλένουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτό.
  • Σε ένα ευρύχωρο τσικάλι ροδίζουμε το κουνέλι με το λάδι απ'όλες τις μεριές σε μέτρια φωτιά.
  • Το σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι, βάζουμε την ντομάτα με τον πελτέ,τα μπαχαρικά και συμπληρώνουμε με νερό να είναι ίσα-ίσα,χαμηλώνουμε τη φωτιά και το ψήνουμε σκεπασμένο.
  • Όταν είναι μισοψημένο το κουνέλι ρίχνουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο, αναχουμίζουμε το τσικάλι να σκεπαστούν με το ζουμί και συνεχίζουμε το ψήσιμο πάντα σε χαμηλή φωτιά χωρίς να βάλουμε κουτάλα.
  • Παρακολουθούμε το ζουμί και συμπληρώνουμε με νερό να είναι πάντα ίσα-ίσα και κατά το τέλος το αλατίζουμε.

Όταν σφάξετε το κουνέλι να το αφήνετε 1-2 μέρες στο ψυγείο σε μια πιατέλα (όχι σε σακούλα) να σιτέψει


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 7521
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 06-07-2010 10:04
 
ωραία η συνταγή σου αλλά θα πρότεινα για ένα βράδυ να μαρινάρουμε το κουνέλι σε κρασί. Μετά να ακολουθήσουμε τη διαδιακασία του στραγγίσματος κλπ.. Ελπίζω να μην παραξηγηθώ για την παρέμβαση.
 
distinctdistinct
2. 06-07-2010 10:56
 
Φίλε ή φίλη ,από το ψευδώνυμο δεν ξέρω ανείσαι άντρας ή γυναίκα. 
Όλα τα σχόλεια είναι δεκτά αρκεί να είναικαλοπροέραιτα,και πρέπει να βελτιωνόμαστε και να αυτοσχεδιάζουμε με αυτά,γιαυτό άλλωστε τα κάνουμε.Χαρά μου είναι να μου σχολιάζουν τις συνταγές μου είτε θετικά είτε αρνητικά. 
Όσο για το μαρινάρισμα καλό κάνει κακό δεν κάνει αλλά μετά πρέπει να βάλουμε κιάλλο κρασί και ξύδι στο τσικάλι. 
Γιαυτό προσοχή να μην το κάνουμε πολύ 
ξινό και δεν τρόγεται.
 
TSIGKOS59
3. 24-01-2011 15:21
 
Μόλις το βάλαμε για βράσιμο.Τα παιδιά ανυπομονουν να δοκιμάσουν.Ο μπαμπάς βρίσκει την συνταγή τέλεια.Η μαμνά λείπει.Ευχαριστούμε.
 
thyreas

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 23/06/13 )