Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59
|
Σάββατο, 03/07/10 |
Υλικά : - 1 κουνέλι θρεφτάρι 1,5-1,7 κ. κομμένο μερίδες.
- 4-5 ντομάτες ώριμες τριμμ.
- 2 κουτ. σ. πελτέ
- 2 κρεμμύδια ψιλοκ.
- 1 ποτ. λάδι
- 1 ποτ. κρασί κόκκινο ξηρό
- 1 πρέζα ρίγανι
- 1 πρέζα θυμάρι
- 8-10 κόκκους μπαχάρι
- 4-5 δαφνόφυλλα
- πιπέρι,αλάτι
Το κουνέλι να είναι κομμένο, πλυμένο και στραγγισμένο στο σουρωτό στο ψυγείο 1-2 ώρες ή κι από βραδύς, για να πετύχουμε καλό τσιγάρισμα.. |
|
Εκτέλεση: - Σε ένα ευρύχωρο τσικάλι τσιγαρίζουμε το κουνέλι με το λάδι σε μέτρια φωτιά να ροδίσει καλά απ'όλες τις μεριές, όχι όλο μαζί, σε δύο δόσεις.
- Μετά το βάζουμε όλο στο τσικάλι, ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί και
- σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε και την ντομάτα με τον πελτέ, τα μυρωδικά και συμπληρώνουμε νερό να είναι ίσα-ίσα.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένο, παρακολουθώντας το νερό του να έχουμε πηχτή και δεμένη σάλτσα και κατά το τέλος το αλατίζουμε.
- Σε 45' περίπου πρέπει να είναι έτοιμο (εγώ το ψήνω στη χήτρα 10' περίπου).
Μπορείτε να ψήσετε και κούνελο ή κουνέλα που γίνεται και πιο νόστιμο αλλά θέλει περισσότερο ψήσιμο. Συνοδεύεται με μακαρονάδα ή τηγανιτές πατάτες. | |
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 12711 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 07/05/11 )
|