Σελίδα 1 από 2 Υλικά Για το παγωτό
- 350γρ μαρμελαδα πορτοκαλι
- Λιγες σταγονες λεμονιου
- 1 φακελος garni σαντυγι συν το γαλα που αναφερει η συσκευασια για το χτυπημα
- 1 κεσεδακι γιαουρτι στραγγιστο πληρες
- 1-2 κ.σ κονιακ ή grand marnier ή λικερ πορτοκάλι
- Ξυσμα απο ενα πορτοκαλι για εξτρα αρωμα (προαιρετικα)
Για το καλαθάκι - 1μιση -2 πλακες κουβερτουρας
- 1 μπωλακι παγωτου
- Λαδόκολα
Eκτέλεση Για το παγωτό
- Σε ενα κατσαρολακι ζεσταινουμε τη μαρμελαδα με λιγο κονιακ ή λικερ ή απλα με λιγο νερο (αν θελουμε να αποφυγουμε το αλοκοολ) ωστε να εχουμε μια αραιη μαρμελαδα σαν πυκνο σιροπι. Προσθετουμε και το λεμονι και αφηνουμε να. κρυώσει καλά
Αν εχει πολλα κομματακια φρουτου η μαρμελαδα μας μπορουμε να τη σουρωσουμε αλλα δεν ειναι απαραιτητο εξαρταται απο τα γουστα σας. - Στο μιξερ χτυπαμε το garni με το γαλα και το γιαουρτι. Μολις εχουμε μια αφρατη κρεμα προσθετουμε τη μαρμελαδα και το ξυσμα.
- Χτυπαμε καλα και βαζουμε το μπωλ στην καταψυξη(το μειγμα θα ειναι σχετικα υγρο,μη σας τρομαξει).
- Μετα απο 1 ωρα ξαναχτυπαμε (δεν ειναι απαραιτητο μπορουμε απλα να ανακατεψουμε καλα με το συρμα).
- Αφηνουμε να παγωσει πολυ καλα (ισως και 1 βραδυ).
Για το καλαθάκι
- Περνουμε ενα μπωλακι παγωτου και το βαζουμε αναποδα πανω σε μια σταθερη επιφανεια που να μπορουμε να μεταφερουμε στο ψυγειο πχ.ξυλο κοπης κτλ.
- Κοβουμε ενα κομματι λαδοκολα και το βαζουμε απο πανω απο το μπωλακι σταλακώνοντάς την ελαφρα να παρει το σχημα του μπωλ (δε χωνουμε τη λαδοκολα που περισσευει κατω απο το μπωλ)
- Λιωνουμε την κουβερτουρα σε μπεν μαρι και απλωνουμε με ενα κουταλι πρωτα στην κορυφη του μπωλ αρκετη ποσοστητα κυκλικα.
- Σιγα σιγα περιχυνουμε απο πανω κουβερτουρα και στα πλαινα γυρω γυρω και προσεχουμε στα τσαλακωμενα μερη να παει παντου (να μην υπαρχουν κενα και φαινεται η λαδοκολα).
- Βαζουμε το μπωλ στο ψυγειο και οταν παγωσει το βγαζουμε και επαναλαμβανουμε το ιδιο σε αλλη μια στρωση.
- Μολις παγωσει καλα αναποδογυριζουμε το μπωλ και ξεκολλαμε προσεκτικα τη λαδοκολλα.
- Το διατηρουμε στο ψυγειο και το γεμιζουμε με το παγωτο μας ή μους ή ακόμα και φρουτοσαλατα.
To σοκολατένιο παγωτό στη φωτογραφία ειναι παρφαι σοκολάτα σε 5 λεπτά Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (22) | Εμφανίσεις: 15214 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|