Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Παγωτά και Γρανίτες arrow Παγωτό πορτοκάλι-γιαούρτι σε σοκολατένιο καλαθάκι
Παγωτό πορτοκάλι-γιαούρτι σε σοκολατένιο καλαθάκι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 9
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Σάββατο, 03/07/10
Ευρετήριο άρθρου
Παγωτό πορτοκάλι-γιαούρτι σε σοκολατένιο καλαθάκι
Σελίδα 2
img_2037_420
Υλικά
Για το παγωτό
  • 350γρ μαρμελαδα πορτοκαλι
  • Λιγες σταγονες λεμονιου
  • 1 φακελος garni σαντυγι συν το γαλα που αναφερει η συσκευασια για το χτυπημα
  • 1 κεσεδακι γιαουρτι στραγγιστο πληρες
  • 1-2 κ.σ κονιακ ή grand marnier ή λικερ πορτοκάλι
  • Ξυσμα απο ενα πορτοκαλι για εξτρα αρωμα (προαιρετικα)

Για το καλαθάκι

  • 1μιση -2 πλακες κουβερτουρας
  • 1 μπωλακι παγωτου
  • Λαδόκολα
Eκτέλεση

Για το παγωτό

  • Σε ενα κατσαρολακι ζεσταινουμε τη μαρμελαδα με λιγο κονιακ ή λικερ ή απλα με λιγο νερο (αν θελουμε να αποφυγουμε το αλοκοολ) ωστε να εχουμε μια αραιη μαρμελαδα σαν πυκνο σιροπι. Προσθετουμε και το λεμονι και αφηνουμε να. κρυώσει καλά

 Αν εχει πολλα κομματακια φρουτου η μαρμελαδα μας μπορουμε να τη σουρωσουμε αλλα δεν ειναι απαραιτητο εξαρταται απο τα γουστα σας.

  • Στο μιξερ χτυπαμε το garni με το γαλα και το γιαουρτι. Μολις εχουμε μια αφρατη κρεμα προσθετουμε τη μαρμελαδα και το ξυσμα.
  • Χτυπαμε καλα και βαζουμε το μπωλ στην καταψυξη(το μειγμα θα ειναι σχετικα υγρο,μη σας τρομαξει).
  • Μετα απο 1 ωρα ξαναχτυπαμε (δεν ειναι απαραιτητο μπορουμε απλα να ανακατεψουμε καλα με το συρμα).
  • Αφηνουμε να παγωσει πολυ καλα (ισως και 1 βραδυ).
Για το καλαθάκι
  • Περνουμε ενα μπωλακι παγωτου και το βαζουμε αναποδα πανω σε μια σταθερη επιφανεια που να μπορουμε να μεταφερουμε στο ψυγειο πχ.ξυλο κοπης κτλ.
  • Κοβουμε ενα κομματι λαδοκολα και το βαζουμε απο πανω απο το μπωλακι σταλακώνοντάς την ελαφρα να παρει το σχημα του μπωλ (δε χωνουμε τη λαδοκολα που περισσευει κατω απο το μπωλ)
img_1731_420img_1732_420img_2023_420
  • Λιωνουμε την κουβερτουρα σε μπεν μαρι και απλωνουμε με ενα κουταλι πρωτα στην κορυφη του μπωλ αρκετη ποσοστητα κυκλικα.
  • Σιγα σιγα περιχυνουμε απο πανω κουβερτουρα και στα πλαινα γυρω γυρω και προσεχουμε στα τσαλακωμενα μερη να παει παντου (να μην υπαρχουν κενα και φαινεται η λαδοκολα).
  • Βαζουμε το μπωλ στο ψυγειο και οταν παγωσει το βγαζουμε και επαναλαμβανουμε το ιδιο σε αλλη μια στρωση.
  • Μολις παγωσει καλα αναποδογυριζουμε το μπωλ και ξεκολλαμε προσεκτικα τη λαδοκολλα.
  • Το διατηρουμε στο ψυγειο και το γεμιζουμε με το παγωτο μας ή μους ή ακόμα και φρουτοσαλατα.

To σοκολατένιο παγωτό στη φωτογραφία ειναι παρφαι σοκολάτα σε 5 λεπτά  

Καλή επιτυχία

Προσθήκη ως Αγαπημένο (21) | Εμφανίσεις: 11240
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (20)
1. 06-07-2010 09:38
 
Δεν υπάρχει!!! Μαργαρίτα μου δεν υπάρχουν λόγια!!! Μπράβο! :)
 
popi81
2. 06-07-2010 11:22
 
Θέλω μία εξάδα μπωλάκια σοκολάτας τώρααααα !!!! με ή χωρίς παγωτό ! Μπράβο Μαργαρίτα !
 
ata
3. 06-07-2010 12:10
 
Τι να πω βρε Μαργ., τι να πρωτοθαυμάσω ? 
Άξια!
 
sgr
4. 06-07-2010 12:13
 
Μπράβο Μαργαριτάκι ! Είσαι φοβερή κουκλίτσα μου! 
 
Ειναι απλά ΥΠΕ-ΡΟ-ΧΟ!
 
pastaflora
5. 06-07-2010 13:40
 
Merci!!!
 
margarita79
6. 06-07-2010 15:05
 
Μαργαρίτα μου, τέλειο το παγωτό σου, και μάλιστα η μαρμελάδα πρέπει να κάνει την διαφορά στη γεύση!!!!!!! Αλλά αυτό το σοκολατένιο μπωλάκι, τι να πώ...το ζήλεψα :upset Μπράβο κοριτσάκι μου!!!!!
 
YANNA
7. 06-07-2010 17:22
 
teleio!!!! :p :upset
 
toubanaki
8. 06-07-2010 19:18
 
Αυτή η *σοκολατομάνια* σου δεν έχει τελειωμό έτσι? Αυτό πως το έκανες πάλι! Και εγώ στη σειρά για μια εξάδα!!! Οι σοκολατοκατασεκυές σου είναι φοβερές. Δεν ξέρω πια μου αρέσει πιο πολύ. Μπράβο!! :zzz
 
voula
9. 06-07-2010 19:49
 
:upset :upset :upset :upset :upset :upset :upset :upset ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ
 
mariaZ
10. 06-07-2010 20:17
 
Αν ήμουν συγγραφέας δεν θα μου ΄φτανε χαρτί για να περιγράψω αυτό το πιάτο. 
Αν πάλι ήμουνα ζωγράφος θα είχα το καλύτερο θέμα για τον πίνακά μου. 
Αν ήμουν γευσιγνώστης θα σου έδινα βραβείο 
Είμαι όμως καλοφαγάς, σου λέω μπράβο και θα ΄θελα πολύ να το ΄χα στο ψυγείο
 
PANELE
11. 06-07-2010 22:54
 
Τι φαντασία και γούστο έχεις Μαργαρίτα μου 
Αν το ήξερα με τι ΤΕΡΑΤΑ δημiουργίας έχω 
να συναγωνιστώ,δεν θα έμπaiνα στο Greek 
Masa.Συγχαριτήρια κι από 'μένα γιαυτό το 
χάρμα οφθαλμών και γεύσης που έφτιαξες.
 
TSIGKOS59
12. 06-07-2010 23:25
 
Θεικό Μαργαρίτα,μπράβο για μια ακόμη φορά! :zzz
 
demi
13. 06-07-2010 23:34
 
Σας ευχαριστω πολυ!!!Χαιρομαι που σας αρεσε. 
Ειναι πολυ ευκολο παντως.... 
 
Φιλε Τσιγκο αλιμονο..δε συναγωνιζομαστε, ολοι το ιδιο μερακι εχουμε και απλα μοιραζομαστε συνταγες, τιποτα παραπανω.
 
margarita79
14. 07-07-2010 00:28
 
Το ξέρω αγαπητή μου,από φιλοφρόνηση το  
είπα!!!
 
TSIGKOS59
15. 07-07-2010 08:04
 
Εύγε Μαργαρίτα! 
Πολύ ωραία η ιδέα σου για παγωτό και καλαθάκι :zzz  
Το παγωτό έχει έντονη τη γεύση του γιαουρτιού και αν όχι, θα μπορούσαμε να μειώσουμε λίγο την ποσότητα της μαρμελάδας και να αυξήσουμε αυτή του γιαουρτιού ώστε να το πετύχουμε? 
Ο Γκι αγαπάει πολύ το παγωτό γιαούρτι και δεν έχω καταφέρει ποτέ να το φτιάξω...
 
Flora


Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 06/07/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός