Σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά Νο.01 |
|
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59
|
Δευτέρα, 05/07/10 |
| Είναι σάλτσα εύκολη, νόστιμη και μέχρι να βράσει το νερό να ψηθούνε τα μακαρόνια είναι έτοιμη. Ιδανική για βιαστικές περιπτώσεις που δεν έχετε τίποτα έτοιμο να φάτε.
Υλικά (για 500 γρ. ζυμαρικά) - 3-4 ώριμες ντομάτες τριμμ.
- 1 γερή κουτ. σ. πελτέ
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκ.
- 1 πιπεριά πράσινη τριμμ.
- 1 φλιτζ. λάδι
- 1 κρασοπότηρο κρασί ξηρό
- 5-6 κόκκους μπαχάρι
- 3-4 δαφνόφυλλα
- πιπέρι,αλάτι
- Προαιρετικά :λουκάνικα ή corned beef
|
Εκτέλεση - Τσιγαρίζουμε με το λάδι το κρεμμύδι και την πιπεριά να μαραθούν και τα σβήνουμε με το κρασί.
- Βάζουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τα μυρωδικά, λίγο νερό και τα ψήνουμε 15'-20' σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένα και κατά το τέλος την αλατίζουμε.
Αν πρόκειται για καλοφαγάδες όπως εμένα, μπορείτε να βάλετε λουκάνικα Μυκόνου ή σχάρα ή Φράνκα ή μιά κονσέρβα corned beef, ό,τι έχετε στο σπίτι.- Τα λουκάνικα να τα κόψετε φέτες, να τα τσιγαρίσετε πρώτα με το λάδι, να τα τραβήξετε με μιά κουτάλα, μετά να συνεχίσετε τη σάλτσα και όταν είναι έτοιμη να τα ρίξετε μέσα.
Αν θέλετε corned beef, ρίξτε το στο τέλος να βράσει 2'-3' και ανακατέψετε καλά να λιώσει. Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 27669 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 11/05/13 )
|