Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μοσχάρι με αρακά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Πέμπτη, 08/07/10
Υλικά:(για 4-5 μερίδες)
  • 1,5 κιλό μοσχάρι κιλότο κομμένο σε κύβους
  • 750 γρ. αρακά κατ/νο
  • 2 καρότα κομμένα ροδέλες ή κυβάκια
  • 3-4 ντομάτες ώριμες τριμμ.
  • 1 γερή κουτ. σ. πελτέ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1/2 μάτσο άνηθο ψιλοκ.
  • 1 φλιτζ. λάδι
  • πιπέρι, αλάτι
Εκτέλεση:
  • Ξεβράζουμε το κρέας (προαιρετικά) όπως περιγράφω στο άρθρο μου ΞΕΒΡΑΣΜΑ ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ, και το τσιγαρίζουμε με το λάδι σε μέτρια φωτιά καλά-καλά απ'όλες τις μεριές.
  • Όταν ροδίσει, ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί, την ντομάτα με τον πελτέ, το πιπέρι και βάζουμε νερό να το σκεπάζει ίσα-ίσα.
  • Το ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένο,παρακολουθώντας το νερό του (εγώ το ψήνω στη χύτρα 30' περίπου).
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα, βράζουμε τον αρακά με τα καρότα για 5' και τα αλατίζουμε (γιατί ο αρακάς είναι γλυκός και πρέπει να αλατιστεί απ'την
  • αρχή). Τα σουρώνουμε στο σουρωτό και τα αφήνουμε.
  • Όταν το κρέας είναι ψημένο, ρίχνουμε τον αρακά με τα καρότα, τον άνηθο, αλατίζουμε και τα ψήνουμε 5' ακόμα, φροντίζοντας το ζουμί του
  • να είναι ίσα-ίσα.
  • Το αφήνουμε 10'-15' να μαρουβίσει (ομοιογένεια υλικών) και μετά σερβίρουμε.

 Συνοδεύετε με πουρέ (βλέπε συνταγή μου ΠΟΥΡΕΣ ΒΕΛΟΥΔΙΝΟΣ) ή με τηγανιτές πατάτες.

 Άλλοι ρίχνουν τον αρακά όπως είναι μέσα στη σάλτσα, αλλά εγώ τον πρωτοβράζω 5' όπως και να τον ψήσω, γιατί βγάζει πράσινο ζουμί και μυρίζει χορταρίλα. Έτσι το έκανε και η γιαγιά μου η Κων/πολίτισσα.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 12551
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 12-07-2010 20:28
 
Μ αρέσει η λεπτομέρεια για το βράσιμο του αρακά. Κλασσικό κι ανεπανάληπτο.
 
Nena

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 09/07/10 )