Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Γλυκά Ψυγείου arrow Cheesecake Νο.15 (με βύσσινο, λευκή και μαύρη σοκολάτα)
Cheesecake Νο.15 (με βύσσινο, λευκή και μαύρη σοκολάτα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από demi   
Τρίτη, 13/07/10
img_3097_420_04

Η συνταγή αυτή είναι της κας Ήβης Λιακοπούλου (Κοπιάστε..στην κουζίνα μου), της οποίας ότι κι αν έχω φτιάξει αποδείχτηκε εκπληκτικό. Το συγκεκριμένο γλυκό εξαφανίστηκε σε λίγες ώρες! Θα ήθελα λοιπόν να την ευχαριστήσω δημοσιεύοντας τη συνταγή της κι εδώ. Έχω κάνει κάποιες μικροαλλαγές τις οποίες επισημαίνω.

 Υλικά:

Για τη βάση:

  • 300gr cookies με chips πραγματικής σοκολάτας (κανονικά λέει 300gr γκοφρέτες σοκολάτας)
  • 50gr βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου (κανονικά βούτυρο)

Για το μείγμα κρέμας τυριού:

  • 650 gr τυρί Philadelphia
  • 500 ml κρέμα γάλακτος ζαχ/κης
  • 1 κ.γλ. εσάνς βανίλλιας.

    Πρώτη γέμιση:

  • 450gr γλυκό βύσσινο
 

Δεύτερη γέμιση:

  • 250gr λευκή σοκολάτα
  • 100gr κρέμα γάλακτος light
  • 2 κ.σ. κοφτές βιτάμ (κανονικά βούτυρο)
  • 6 φύλλα ζελατίνης
  • 1/2 κούπα νερό.

Για το γαρνίρισμα

  • 125 gr σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος light
  • 1 κ.γλ.βιτάμ (κανονικά βούτυρο)
Εκτέλεση:
  • Στο multi διαλύουμε τα cookies, λιώνουμε το βιτάμ και το ρίχνουμε στα μπισκότα ανακατεύοντας καλά. Πατάμε το μείγμα σε φόρμα με στεφάνι που βγαίνει και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10min. Aν θέλετε μπορείτε να παραλείψετε το ψήσιμο.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και προσθέτουμε το Philadelphia και τη βανίλλια. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη.

Πρώτο μείγμα:

  • Αλέθουμε στο multi το μισό γλυκό βύσσινο με 2-3κ.σ. από το σιρόπι του. Το προσθέτουμε στο μισό μείγμα κρέμας τυριού και ανακατεύουμε καλά.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο. Κρατάμε το υπόλοιπο γλυκό βύσσινο για το γαρνίρισμα.

Δεύτερο μείγμα:

  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βιτάμ. Ταυτόχρονα βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης στο νερό και αφήνουμε να φουσκώσουν.
  • Τα ρίχνουμε στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά. Μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτουμε το μείγμα μας στο δεύτερο μισό της κρέμας τυριού.
  • Μόλις κρυώσει η βάση ρίχνουμε στη φόρμα το πρώτο μείγμα-του βύσσινου-απλώνουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο. 
  • img_3095_420Ταυτόχρονα διατηρούμε και το δεύτερο μείγμα στο ψυγείο, πρέπει να μείνουν και τα δυό για τουλάχιστον μία ώρα.
  • Μόλις η δεύτερη κρέμα αρχίσει να πήζει την ξαναχτυπάμε με το mixer να αφρατέψει. Την προσθέτουμε στη φόρμα πάνω από το πρώτο μείγμα και απλώνουμε καλά.
  • Βάζουμε πάλι τη φόρμα στο ψυγείο, αυτή τη φορά για 2-3 ώρες, να πήξει κανονικά. 
  • Σε μπεν μαρί ανακατεύουμε τα υλικά για το γαρνίρισμα-τη σοκολάτα κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και το βιτάμ-να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα το οποίο θα αφήσουμε να κρυώσει καλά, αλλά όχι να σφήξει. Όταν πήξει το γλυκό και κρυώσει το γλάσο, το βάζουμε σε κορνέ και φτιάχνουμε ακτίνες στολίζοντας με τα υπόλοιπα βύσσινα.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 9945
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 14-07-2010 11:14
 
Πω πω τι ωραιο γλυκο ειναι αυτο?Και η παρουσιαση τελεια!!! 
Φανταστικες κρεμες και τέλειος συνδιασμος!!Μπραβο demi!!!!
 
margarita79
2. 14-07-2010 12:48
 
Θέλω ένα τέτοιο ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!! :upset
 
nayia
3. 14-07-2010 13:07
 
Συγχαριτήρια και για τη συνταγή και για την παρουσίαση,αυτό θα πεί αγάπη και μεράκι.
 
TSIGKOS59
4. 14-07-2010 13:46
 
Τώρα το θέλω κι εγώ αλλά που να το βρω!! Απλά τέλειο!! Μπράβο!
 
vago
5. 14-07-2010 21:56
 
Yπέροχο!!!
 
mariaZ
6. 17-07-2010 14:03
 
Πολύ ωραία συνταγή. Μπράβο demi σ΄εσένα και στην κυρία Ηβη που απ΄ότι βλέπω έχει σχέση και με την Σπάρτη. Οι φωτογραφίες σου φοβερές.
 
voula
7. 19-07-2010 11:08
 
Παιδιά ευχαριστώ αλλά εγώ το μόνο που έκανα ήταν να εκτελέσω μια τέλεια συνταγή!Τα εύσημα στη δημιουργό! :)
 
demi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 02/11/14 )