Υλικά - 2 φιλέτα στήθος κοτοπουλου
- 1 φύλλο σφολιατας (χωρισμενο στη μεση)
- 2 φέτες μπεικον
- 2 φετες τυρι
- 1 μικρο κουτακι μανιταρια σε φέτες
- 1 κ.σ μουσταρδα
- 1 κ.σ κρασι λευκο
- 1 σκελιδα σκορδου
- Λιγο ελαιολαδο
- Αλατι,πιπερι,μειγμα μπαχαρικων για κοτοπουλο
- Σουσαμι για το πασπαλισμα
- Αυγο για το γυαλισμα (προαιρετικα)
Εκτέλεση - Ανοιγουμε τα φιλετα στη μεση τοσο ωστε να δημιουργησουμε ενα μεγαλο ανοιγμα.
- Αλατοπιπερωνουμε και τα σωταρουμε σε λαδι μεχρι να ροδισουν και απο τις 2 πλευρες.
- Αφαιρουμε τα φιλετα και προσθετουμε τα μανιταρια και το μπεικον να τσιγαριστουν.
- Σβηνουμε με το κρασι και ριχνουμε τη μουσταρδα και λιγο πιπερι. Τα αφηνουμε να μαγειρευτουν μεχρι να πιουν τα υγρα τους.
- Πασπαλιζουμε τα φιλετα με το μειγμα μπαχαρικων και τα γεμιζουμε με το τυρι και τα μανιταρια με το μπεικον.
- Χωριζουμε στη μεση τη σφολιατα και διπλωνουμε μεσα στο καθε παραλληλογραμμο τα φιλετα με τη γεμιση.
- Τις ακρες που περισσυεουν τις βαζουμε απο κατω ωστε να μοιαζουν με φρατζολακια.
- Αλείφουμε με χτυπημένο αυγο και πσπαλιζουμε σουσαμι (αν δε βαλουμε αυγο βρεχουμε με λιγο νερο με το χερι μας)
- Ψηνουμε στον αερα στους 180 βαθμους μεχρι να φουσκωσει και να ροδισει η σφολιατα μας.
Καλη Επιτυχία!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (25) | Εμφανίσεις: 10589 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |