Σελίδα 1 από 2 Μια εύκολη πιτούλα - ψωμί ιδανική για σνακ αλλά και ορεκτικό ή συνοδευτικό στο τραπέζι μας. Υλικά - 4 ώριμες ντομάτες
- 1 πιπεριά πράσινη (και αν θέλετε και μια κίτρινη)
- 3 αυγά
- 1 κούπα τυρί τριμμένο (φέτα ή άλλο κίτρινο τυρί)
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν
- 1/2 κούπα λάδι
- αλάτι - πιπέρι ρίγανη
- λίγο δυόσμο
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
Εκτέλεση - Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις ντομάτες καρέ σε μια λεκάνη τις λιώνουμε λίγο με το χέρι μας και προσθέτουμε και ψιλοκομμένες τις πιπεριές.
- Βάζουμε τα αυγά, το τυρί το λάδι και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
- Κατόπιν ρίχνουμε το μπεικιν και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή (ισα να έχει γίνει πιο σφιχτό απο χυλός)
- Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα και απλώνουμε να πάει παντού . Ρίχνουμε λίγο λάδι και αφήνουμε 1/2 ώρα να ξεκουραστεί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1/2 ώρα (μέχρι να ροδίσει και να μην είναι υγρό το μείγμα εσωτερικά, αν χρειαστεί το ελέγχουμε με μαχαίρι) στους 200 βαθμούς αέρα.
- Μολις το βγάλουμε το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για περίπου 15 λεπτά (ούτως ώστε να μαλακώσει)
Η γεύση είναι σαν ντοματοκεφτέ μόνο που είναι πιο υγιεινό (γιατί δεν έχουμε τηγάνι ) και λιγότερο χρονοβόρο! Καλή όρεξη
Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 10942 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|