Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ντοματίνι γλυκό του κουταλιού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Κυριακή, 18/07/10
img_2161_420

Η συνταγή ειναι του Στέλιου Παρλιάρου απο την εκπομπη ''Γλυκες αλχημείες''.

Υλικά
  • 18 μεγάλα ντοματίνια
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 1 λίτρο νερό
  • ½ κουτ. του γλυκού μαύροι και πράσινοι κόκκοι πιπεριού
  • 1-2 τεμ. αστεροειδούς γλυκάνιου (ανίς)
Εκτέλεση
  • Σε βρασimg_2135_420τό νερό ρίχνουμε τα ντοματίνια για 1 λεπτό.
  • Τα βγάζουμε, τα ρίχνουμε σε νερό με πάγο και τα ξεφλουδίζουμε.
  • Αδειάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τα μυρωδικά σε μία κατσαρόλα και τα τοποθετούμε στη φωτιά.
  • Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το σιρόπι να πιει το μισό νερό του. 
  • Ρίχνουμε τα ντοματίνια και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και φυλάμε σε αποστειρωμένο βάζο.

Με αυτό συνοδεύουμε χοιρινό, τυριά και γιαούρτι.Εγω θα ελεγα οτι τρωγεται  ωραιοτατα και σκέτο σαν κλασσικο γλυκό του κουταλιου .

img_2138_420_01

Καλή Επιτυχία!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 19249
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 22-07-2010 08:34
 
Τι καταπληκτικό γλυκό είναι αυτό!!! Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά φαίνεται εξαιρετικό. Μπράβο!!
 
vago
2. 22-07-2010 11:12
 
Τέτοιου είδους γλυκά δεν τα συμπαθώ και δεν συνηθίζω να τα φτιάχνω, παρόλα αυτά τούτο φαίνεται πολύ εύκολο και διαφορετικό. Θα το φτιάξω για κέρασμα ;)
 
Flora
3. 25-07-2010 21:09
 
Λοιπόν πρώτη φορά σε μια πολύ καλή ταβέρνα στη Σσντορίνη μας λένε να σας κεράσουμε ντοματάκι Σαντορινιό , γλυκό του κουταλιού. Τους άκουσα και τους κοίταζα περίεργα. Οταν μας το έφεραν και δοκίμασα ξετρελάθηκα και δεν είμαι φαν των γλυκών του κουταλιού. Μαργαρίτα όπως βλέπω τη φωτογραφία σου μοιάζει πολύ με εκείνο της κυρίας στο νησί μόνο που δεν είχε πιπέρι. Καλά που μου το θύμισες το είχα ξεχάσει
 
voula
4. 26-07-2010 12:27
 
Τέλειο το ντοματάκι σου Μαργαριτούλα μου!!! Μπράβο :zzz
 
YANNA
5. 26-07-2010 13:05
 
Ειναι οτνως εξαιρετικο και πολυ εντυπωσιακο.Αν εχετε ντοματινια να τη δοκιμασετε! 
Βεβαια φανταζομαι με Σαντορινης θα ηταν αλλο πραγμα!!!Τυχερη Βουλα!
 
margarita79
6. 27-07-2010 07:00
 
Πρωτη φορα το ακουω !!!!! φαινεται διαφορετικο και πολυ ιδιαιτερο!!!!
 
mariaZ
7. 27-07-2010 17:32
 
Κι εγώ παραξενεύτηκα όταν το πρωτοείδα, όταν όμως το γεύτηκα ξετρελλάθηκα. Κι είναι τόσο εύκολο όπως το περιγράφεις;
 
Nena

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 21/07/10 )