Η συνταγή ειναι του Στέλιου Παρλιάρου απο την εκπομπη ''Γλυκες αλχημείες''. Υλικά - 18 μεγάλα ντοματίνια
- 400 γρ. ζάχαρη
- 1 λίτρο νερό
- ½ κουτ. του γλυκού μαύροι και πράσινοι κόκκοι πιπεριού
- 1-2 τεμ. αστεροειδούς γλυκάνιου (ανίς)
Εκτέλεση - Σε βραστό νερό ρίχνουμε τα ντοματίνια για 1 λεπτό.
- Τα βγάζουμε, τα ρίχνουμε σε νερό με πάγο και τα ξεφλουδίζουμε.
- Αδειάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τα μυρωδικά σε μία κατσαρόλα και τα τοποθετούμε στη φωτιά.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το σιρόπι να πιει το μισό νερό του.
- Ρίχνουμε τα ντοματίνια και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και φυλάμε σε αποστειρωμένο βάζο.
Με αυτό συνοδεύουμε χοιρινό, τυριά και γιαούρτι.Εγω θα ελεγα οτι τρωγεται ωραιοτατα και σκέτο σαν κλασσικο γλυκό του κουταλιου . Καλή Επιτυχία!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 19249 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |