Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ντοματόπιτα Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τρίτη, 20/07/10
img_2189_420
Υλικά
  • 1 φυλλο σφολιατας
  • 1 κιλο ωριμες ντομάτες(ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε μεγαλα κυβάκια)
  • 10 ντοματίνια ολοκληρα κομμένα στη μέση
  • 3 κ.σ ελαιολαδο
  • 1 μεγαλο κρεμμυδι τριμμενο
  • 1 σκελιδα σκορδο ψιλοκομμένη
  • 2κ.σ παρμεζανα
  • 1 κ.γ μπαλσαμικο ξυδι
  • 2 κ.γ ζαχαρη
  • Αλατι, πιπερι, παπρικα, ριγανη
  • Φετα για πασπαλισμα
  • Ντοματακια κομμενα στη μεση (για το στόλισμα) πασπαλισμενα με αλατι, ριγανη και ελαχιστη ζαχαρη
Eκτέλεση
  • Ξεφλουδιζουμε και ξεσποριαζουμε τις ντοματες μας.
  • Τις κοβουμε σε μεγαλα κυβακια και τις βαζουμε σε ενα σουρωτηρι μαζι με τα κομμενα ντοματινια να βγαλουν τα υγρα τους.
  • Σοταρουμε το κρεμμυδι και το σκορδο στο λαδι και ριχνουμε τις ντοματες.
  • Προσθετουμε τη ζαχαρη ,το μπαλσαμικο και τα μπαχαρικα εκτος της ριγανης.
  • Χαμηλωνουμε τη φωτια και αφηνουμε να σιγοβρασει μεχρι να μην εχει καθολου υγρα.
  • Οταν κατεβασουμε απο τη φωτια ριχνουμε την παρμεζανα και τη ριγανη.
  • Στρωνουμε τη σφολιατα σε λαδωμενη ταρτιερα και κανουμε λιγες τρυπες με πηρουνι.
img_2171_420img_2173_420img_2213_420
  • Ψηνουμε για 5 λεπτακια σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 180 ισα να παρει λιγο η σφολιατα.
  • Προσθετουμε τη γεμιση και πασπαλιζουμε την τριμμενη φετα.
  • Διακοσμουμε με τα ντοματακια τα οποια εχουμε αλατισει και τους εχουμε βαλει ριγανη και ελαχιστη ζαχαρη. 
  • Ψηνουμε στους 180 βαθμους στον αερα στη μεσαια θεση του φουρνου για 45 περιπου λεπτα.
img_2208_420_01 

 Φυσικα μπορειτε να την φτιαξετε και σαν πιτα με 2 φυλλα σφολιατας και να πασπαλισετε σουσαμι

Ειναι μια δικη μου παραλλαγη της βασικης συνταγης για ντοματοπιτα που δημοσιευτηκε στο ενθετο περιοδικο ''real taste'' Ιουνιου

  Καλή επιτυχία!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 6395
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 24-07-2010 10:43
 
ντοματοπιτσα την λεω εγω ... την εκανα κ εγινε τελεια! προσθεσα ομως κ διαφορα αλλα λαχανικα της εποχης οπως μελιτζανες ... ολα τα λεφτα, παιδια!
 
sinfulsonia
2. 25-07-2010 07:46
 
Ντοματόταρτα θα την έλεγα εγώ :) . Ανεξαρτήτως ονόματος η συνταγή είναι τέλεια!!
 
vago
3. 26-07-2010 12:34
 
Την δοκίμασα προχθές και είναι εξαιρετική!!! Γειά στα χεράκια σου Μαργαριτούλα μας!!! Μπράβο και πάλι μπράβο!!!
 
YANNA
4. 26-07-2010 13:03
 
Yanna και sinfulsonia χαιρομαι που σας αρεσε!Και εμεις την εξαφανισαμε!!! 
Ντοματοπιτα την ειπα γιατι ετσι ηταν η αρχικη συνταγη απλα εγω εχω το ''χουι'' να τα ξεσκεπαζω ολα... :grin  
Πιτσα δεν τη λες γιατι δεν μιλαμε για μια απλη σαλτσα,ειναι κατι σαν παστα ντοματας η γεμιση. 
Σας ευχαριστω ολους!
 
margarita79
5. 26-07-2010 23:49
 
Πολύ ωραία!!!!
 
Marinaki
6. 27-07-2010 07:03
 
μμμμ φανταστική! Εξάλλου είναι γνωστό οτι έχω αδυναμία σε κάθε είδους πίτας είτε σκεπασμένο ...... είτε όχι :grin
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 24/07/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός