Υλικά - 1 φυλλο σφολιατας
- 1 κιλο ωριμες ντομάτες(ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε μεγαλα κυβάκια)
- 10 ντοματίνια ολοκληρα κομμένα στη μέση
- 3 κ.σ ελαιολαδο
- 1 μεγαλο κρεμμυδι τριμμενο
- 1 σκελιδα σκορδο ψιλοκομμένη
- 2κ.σ παρμεζανα
- 1 κ.γ μπαλσαμικο ξυδι
- 2 κ.γ ζαχαρη
- Αλατι, πιπερι, παπρικα, ριγανη
- Φετα για πασπαλισμα
- Ντοματακια κομμενα στη μεση (για το στόλισμα) πασπαλισμενα με αλατι, ριγανη και ελαχιστη ζαχαρη
Eκτέλεση - Ξεφλουδιζουμε και ξεσποριαζουμε τις ντοματες μας.
- Τις κοβουμε σε μεγαλα κυβακια και τις βαζουμε σε ενα σουρωτηρι μαζι με τα κομμενα ντοματινια να βγαλουν τα υγρα τους.
- Σοταρουμε το κρεμμυδι και το σκορδο στο λαδι και ριχνουμε τις ντοματες.
- Προσθετουμε τη ζαχαρη ,το μπαλσαμικο και τα μπαχαρικα εκτος της ριγανης.
- Χαμηλωνουμε τη φωτια και αφηνουμε να σιγοβρασει μεχρι να μην εχει καθολου υγρα.
- Οταν κατεβασουμε απο τη φωτια ριχνουμε την παρμεζανα και τη ριγανη.
- Στρωνουμε τη σφολιατα σε λαδωμενη ταρτιερα και κανουμε λιγες τρυπες με πηρουνι.
- Ψηνουμε για 5 λεπτακια σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 180 ισα να παρει λιγο η σφολιατα.
- Προσθετουμε τη γεμιση και πασπαλιζουμε την τριμμενη φετα.
- Διακοσμουμε με τα ντοματακια τα οποια εχουμε αλατισει και τους εχουμε βαλει ριγανη και ελαχιστη ζαχαρη.
- Ψηνουμε στους 180 βαθμους στον αερα στη μεσαια θεση του φουρνου για 45 περιπου λεπτα.
Φυσικα μπορειτε να την φτιαξετε και σαν πιτα με 2 φυλλα σφολιατας και να πασπαλισετε σουσαμι Ειναι μια δικη μου παραλλαγη της βασικης συνταγης για ντοματοπιτα που δημοσιευτηκε στο ενθετο περιοδικο ''real taste'' Ιουνιου Καλή επιτυχία!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 8324 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |