Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Γλυκά Ψυγείου arrow Γλυκό ψυγείου Νο.06 (με πορτοκαλάδα, ή της κυρα-Ζωίτσας)
Γλυκό ψυγείου Νο.06 (με πορτοκαλάδα, ή της κυρα-Ζωίτσας) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από YAMI   
Δευτέρα, 26/07/10
Πρόκειται για ενα πανεύκολο και δροσερό γλυκό, το οποίο έφτιαχνε η κυρα-Ζωίτσα και το τρώγαμε όταν γυρνούσαμε από τη θάλασσα, στον Πτελεό. Υπάρχει και σε άλλα φόρα με συνταγές, όσα και τα κορίτσια που πήγαμε διακοπές. 
    Υλικά
  • 1 πακέτο άνθος αραβοσίτου γιώτης το μεγάλο (όχι στιγμής)
  • 3 ποτήρια γάλα
  • 3 ποτήρια πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη (εγώ έβαλα περί το ενάμιση)
  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
Εκτέλεση
  • Σε ένα τάπερ ή πιρεξ, βάζω μία στρώση πτι μπερ αφού τα έχω βουτήξει λίγο στο γάλα (προεραιτικό)
  • Σε κατσαρολάκι βάζω τη μισή ποσότητα της κρέμας γιώτης + 1 ποτήρι ζάχαρη + 3 ποτήρια γάλα και το βράζω σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει.
  • Ρίχνω το μείγμα πάνω στα πτι-μπερ, περιμένω να κρυώσει-πήξει καπου 5 λεπτά και βάζω άλλη μία στρώση μπισκότα.
  • Σε κατσαρολάκι βάζω την υπόλοιπη κρέμα γιώτης και 1 ποτήρι ζάχαρη και 3 ποτήρια πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό. Τα βράζω ανακατεύοντας σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει και το ρίχνω πάνω από τα μπισκότα.

Αφού κρυώσει το γλυκό το τοποθετώ στο ψυγείο.

Για να παει η κρέμα σε όλες τις τρύπες ομοιόμορφα, γυρνάω σιγά σιγά το ταψί με κλίση.

Το ταψάκι που χρησιμοποιω είναι κάπου 50*30, ειναι αυτό που χωράει σε ενα μικρο φουρνάκι 

Καλή όρεξη!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 19606
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 01-08-2010 08:12
 
Δροσερή νοστιμιά μετά από μεσημεριανή σιέστα. Μμμμμμ
 
Nena
2. 02-08-2010 21:37
 
ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΜΑΘΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ.
 
annakouki
3. 23-08-2010 15:57
 
Μου φαινεται πολυ ωραιο και δροσιστικο απλα θελω να ρωτησω οταν λες το ανθος αραβοσιτου το μεγαλο δεν το καταλαβαινω γιατι γνωριζω μια συσκευασια σε σακουλακι δεν ξερω αν εχει μελαλη η μικρη,το σακουλακι εννοεις?
 
whitechocolate
4. 23-08-2010 18:46
 
Πρόκειται για ένα χάρτινο κουτί που έχει μόνο ένα φακελάκο μέσα. Μάλλον το ίδιο λέμε. :)
 
yami

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 28/07/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός