Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μυδοπίλαφο Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από PANELE   
Τρίτη, 10/08/10
dsc02731_420

Τα μύδια είναι Ολυμπιάδας και είναι ημέρας

Υλικά
  • 1 διχτάκι μύδια περίπου ενάμιση κιλό
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • 2 τομάτες κατακόκκινες ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 νεροπότηρο ρύζι Καρολίνα
  • Δυόμιση ποτήρια νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο ρίγανη
Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα μύδια καπακώνουμε και περιμένουμε λίγο μέχρι να αχνιστούν. Όταν ανοίξουν όλα κατεβάζουμε από το μάτι και αρχίζουμε το καθάρισμα.
  • Καθαρίζουμε όλα ένα-ένα βγάζοντας από μέσα τους  την τρίχα που έχουν. Κρατάμε όσα έχουν πιο καθαρό κέλυφος .Από τα υπόλοιπα κρατάμε μόνο την ψίχα.
  • Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές στο ελαιόλαδο και αργότερα ρίχνουμε την τομάτα.
  • Όταν μαραθούν ρίχνουμε τα μύδια με το κέλυφος και τις ψίχες και προσθέτουμε το ρύζι .
  • Τα κάνουμε μία δύο γύρες και ρίχνουμε το νερό αλάτι πιπέρι και λίγο ρίγανη
  • Χαμηλώνουμε το μάτι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει.
  • Κατεβάζουμε από το μάτι και αφήνουμε να τραβήξει όλα τα υγρά μέχρι να σφίξει περίπου 30 λεπτά.

Για το σερβίρισμα απαιτείται λεμόνι

Πιρούνι και κουτάλι απαγορεύονται αυστηρώς ,την θέση τους παίρνει το κέλυφος

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 8259
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 11-08-2010 10:30
 
Πολύ ωραίο φαγητό panele! Το έφτιαξα πρόσφατα με μύδια από το Νεράκι στα Μέγαρα! Έβαλα και λίγο ούζο μέσα, για το άρωμα, ξέρεις... Και αντί για ρίγανη έβαλα άνηθο. Εννοείται ότι δεν χρησιμοποιήσαμε πιρούνια... Άλλη γλύκα το κέλυφος... :zzz
 
nayia
2. 12-08-2010 09:46
 
Αγαπημένο πιάτο! Φαίνονται πολύ λαχταριστά :zzz :zzz
 
Flora
3. 13-08-2010 01:45
 
Πολύ ωραίο φαγητό και έχω καιρό να το φάω. Οταν μέναμε Θεσ/νίκη δεν υπήρχε περίπτωση να βγούμε για φαγητό έξω και να μην φάμε μυδοπίλαφο. Και η φωτογραφία σου πάρα πολύ ωραία.
 
voula
4. 15-08-2010 14:58
 
Εξαιρετικό το μυδοπίλαφο σου panele, μπράβο!!! Απο τις καλύτερες συνταγές γι΄αυτό το πιάτο :) :)
 
YANNA

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 11/08/10 )