Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Λουκουμάδες Νο.07 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από voula   
Παρασκευή, 13/08/10
dsci2463_420
Υλικά
  • 500 gr αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1/3 κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλάκια γλυκού μέλι
  • Νερό όσο πάρει (περίπου 400 ml)
  • Λάδι για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
  • Μέλι (περίπου μισό φλιτζάνι)
  • Κανέλα, καρύδια, σουσάμι
  • σιρόπι σοκολάτας ή κουβερτούρα λιωμένα με λίγη κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας σε μπολ (κρατάμε λίγο από το νερό ) και χτυπάμε στο μίξερ εως ότου έχουμε ένα πηχτό χυλό (αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο νερό).
  • Αφήνουμε σκεπασμένο με μια πετσέτα το χυλό μας ώσπου να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου μισή ώρα).
  • Βάζουμε αρκετό λάδι στο τηγάνι μας και αφού κάψει καλά παίρνουμε με το κουταλάκι του γλυκού και ρίχνουμε κουταλιές στο τηγάνι μας. Αφήνουμε να ψηθούν από τη μια πλευρά και γυρίζουμε από την άλλη.
  • Τους βάζουμε σε μπωλ που έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια και ζεσταίνουμε το μέλι μας.
  • Αφού βάλουμε τους λουκουμάδες μας σε πιατέλα περιχύνουμε με το ζεστό μέλι και βάζουμε πάνω κανέλα και καρύδια σουσάμι ή σοκολάτα (εγώ εδώ είχα μόνο σουσάμι)

 Πρέπει να τηγανίσουμε τους λουκουμάδες σε αρκετό λάδι και να φροντίζουμε να συμπληρώνουμε όταν βλέπουμε ότι χρειάζεται

 Πριν από κάθε κουταλιά χυλού θα πρέπει να έχουμε βρέξει το κουταλάκι μας σε νερό

 Για ομοιόμορφο αποτέλεσμα πάρτε με το ένα χέρι χυλό και κάντε το χέρι σας μπουνιά. Πάρτε με το κουταλάκι από το χυλό που βγαίνει από πάνω.

Οι δικοί μου είναι λίγο μεγάλοι γιατί είμαι στο νησί και βαριόμουν να τηγανίζω πολύ ώρα και οι κουταλιές μου ήταν αρκετά γεμάτες

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 7750
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 14-08-2010 07:53
 
:eek :eek :upset :upset τελειοι
 
mariaZ
2. 15-08-2010 14:52
 
Αγαπητή Βούλα,ακριβώς έτσι τους κάνω 
κι εγώ και μεγάλους-μεγάλους.Θα προσθέσω 
μιά λεπτομέρια:Καβούρτνισε το σισάμι σε 
ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και μετά 
άλεσε το στο διαβολάκι,δείνει άρωμα και 
γεύση σε όλο το σκηνικό!!!
 
TSIGKOS59
3. 16-08-2010 01:39
 
TSIGKO έχεις απόλυτο δίκαιο για το σουσάμι. Το σωστό είναι αυτό που γράφεις και παράλειψή μου που δεν το ανέφερα απλά εγώ βαρέθηκα να το κάνω και όταν έγραφα τη συνταγή ξεχάστηκα. Ευχαριστώ που το έγραψες γιατί πραγματικά το σκηνικό είναι εντελώς διαφορετικό.
 
voula
4. 22-08-2010 16:28
 
μπραβο βουλα εγω προσθετο και πορτοκαλι στο χυλο :grin :grin 8)
 
biscuitlemon
5. 23-08-2010 00:04
 
Α πολύ καλή ιδέα αυτή με το πορτοκάλι. Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά που θα κάνω. Θα έχουν πολύ ωραίο άρωμα. Σ΄ευχαριστώ για την ιδέα.
 
voula
6. 23-08-2010 14:24
 
Κριμα ...δεν προλαβα τα λουκουμαδακια στο νησι.Δεν πειραζει θα τα ξαναφτιαξεις και θα ερθω να τα δοκιμασω :grin  
Παρααα πολυ ωραια Βουλα!
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 31/03/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός