Υλικά
- Γαρίδες ή καραβίδες
- 2 κρεμμυδακια φρεσκα ψιλοκομμένα
- 1 ποτηρακι του κρασιου κρασι
- 1/2 ποτηρακι του κρασιου ουζο
- 3/4 της κουπας ζωμο γαριδας
- λιγο ριγανη
- λιγο μαιντανο
- λιγο ανηθο
- 1 ντοματα ψιλοκομμενη
- 3 κ.σ κετσαπ
- 2 ποτηρακια του κρασιου χυμο ντοματας
- αλατι,πιπερι
- λαδι
- Μακαρονια
Εκτέλεση - Βγαζουμε τα κεφαλια απο τις γαριδες και τα βραζουμε σε νερο με 2 κ.σ ξυδι και ενα φυλλο δαφνης.
- Τα σουρωνουμε και κραταμε το υγρο αυτος ειναι ο ζωμος της γαριδας.
- Τσιγαριζουμε το κρεμμυδακι στο λαδι και ριχνουμε τις γαριδες.
- Προσθετουμε το κρασι και το ουζο και αφηνουμε να εξατμιστουν τα υγρα και να μαγειρευτουν οι γαριδες για λιγο.
- Αλατοπιπερωνουμε.
- Σε μια αλλη κατσαρόλα βαζουμε το χυμο ντοματας,την ντοματα,το κετσαπ και το ζωμο και βραζουμε σε δυνατη φωτια.
- Μολις δεσει η σαλτσα λιγο πριν το σβησουμε προσθετουμε τον ανηθο τον μαϊντανό και τη ριγανη .
- Οσο η σαλτσα μας εχει ακομα υγρα βραζουμε μεσα εκει τα μακαρονια μας προσθετοντας λιγο ακομα νερακι (μπορουμε ομως να τα βρασουμε και μονα τους απλα ετσι γινονται πιο ευγευστα)
- Στο τελος προσθετουμε και τις γαριδες και αφηνουμε να μαγειρευτουν ολα μαζι για 5 λεπτακια.
Σερβιρουμε τη μακαροναδα ζεστη με τις γαριδες γυρω -γυρω!
Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (18) | Εμφανίσεις: 16712 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |