Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Γαριδομακαρονάδα Νο.04 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Σάββατο, 21/08/10
098_420
Υλικά
  • Γαρίδες ή καραβίδες
  • 2 κρεμμυδακια φρεσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ποτηρακι του κρασιου κρασι
  • 1/2 ποτηρακι του κρασιου ουζο
  • 3/4 της κουπας ζωμο γαριδας
  • λιγο ριγανη
  • λιγο μαιντανο
  • λιγο ανηθο
  • 1 ντοματα ψιλοκομμενη
  • 3 κ.σ κετσαπ
  • 2 ποτηρακια του κρασιου χυμο ντοματας
  • αλατι,πιπερι
  • λαδι
  • Μακαρονια
Εκτέλεση
  • Βγαζουμε τα κεφαλια απο τις γαριδες και τα βραζουμε σε νερο με 2 κ.σ ξυδι και ενα φυλλο δαφνης.
  • Τα σουρωνουμε και κραταμε το υγρο αυτος ειναι ο ζωμος της γαριδας.
  • Τσιγαριζουμε το κρεμμυδακι στο λαδι και ριχνουμε τις γαριδες.
  • Προσθετουμε το κρασι και το ουζο και αφηνουμε να εξατμιστουν τα υγρα και να μαγειρευτουν οι γαριδες για λιγο.
  • Αλατοπιπερωνουμε.
  • Σε μια αλλη κατσαρόλα βαζουμε το χυμο ντοματας,την ντοματα,το κετσαπ και το ζωμο και βραζουμε σε δυνατη φωτια.
  • Μολις δεσει η σαλτσα λιγο πριν το σβησουμε προσθετουμε τον ανηθο τον μαϊντανό και τη ριγανη .
  • Οσο η σαλτσα μας εχει ακομα υγρα βραζουμε μεσα εκει τα μακαρονια μας προσθετοντας λιγο ακομα νερακι (μπορουμε ομως να τα βρασουμε και μονα τους απλα ετσι γινονται πιο ευγευστα)
  • Στο τελος προσθετουμε και τις γαριδες και αφηνουμε να μαγειρευτουν ολα μαζι για 5 λεπτακια.
 Σερβιρουμε τη μακαροναδα ζεστη με τις γαριδες γυρω -γυρω!
Καλή επιτυχία

Προσθήκη ως Αγαπημένο (18) | Εμφανίσεις: 14348
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 22-08-2010 20:39
 
Τι μακαροναδα ειναι αυτη βρε margarita μου ΟΝΕΙΡΟ
 
anna9
2. 23-08-2010 15:48
 
:upset :upset :upset απιθανη φαίνεται !!!! Ευγε Μάρτζι :zzz
 
mariaZ
3. 24-08-2010 21:28
 
καλα ε, η συνταγή σου δέν παιζετε.
 
PANELE
4. 25-08-2010 09:48
 
Η συνταγή είναι τέλεια!! Εσύ έφαγες Μαργαρίτα ή τίμησες μόνο το μακαρόνι???
 
vago
5. 25-08-2010 10:21
 
Κατα κυριο λογο το μακαρονι τιμησα :grin αλλά και τη γαριδουλα την τρωω.
 
margarita79
6. 26-08-2010 11:53
 
Τελεια φεναιτε αλλα εχω μια απορια... Τα καφαλια απο τις γαριδες ποση ωρα τα βραζουμε?
 
Elmanaki
7. 26-08-2010 11:54
 
Τελεια φαινεται αλλα εχω μια απορια... Τα καφαλια απο τις γαριδες ποση ωρα τα βραζουμε?
 
Elmanaki
8. 26-08-2010 11:56
 
Λιγο τα βραζεις 5-10 λεπτακια
 
margarita79
9. 10-08-2011 23:12
 
αυριο επελεξα αυτη τη συνταγη ...για να δουμε τι θα βγει
 
jslam
10. 11-08-2011 13:43
 
τελειωσε...τελειο βγηκε!!! μεχρι και της κορη μου αρεσε που αφηστε καλυτερα :?  
 
μια παρατηρηση ειναι οτι γλυκιζει λιγο παραπανω...ισως οφειλεται στο ουζακι. 
μη φεισεστε στο αλατακι, το θελει και λιγο μεσα στα μακαρονια... 
ευχαριστουμε
 
jslam
11. 11-08-2011 15:29
 
Χαιρομαι πολυ που σας αρεσε και ιδιως στην κορη σου!
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 22/08/10 )