Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Χταπόδι αλα "Δοκός" Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από M22   
Σάββατο, 21/08/10

Αυτη η συνταγη εχει 2 μεγαλα προσοντα :

  • Ειναι πολυ ευκολη
  • Η γευση της, ΔΕΝ ..παιζεται!!!!
 Υλικα
  • 1 χταποδι μετριο (1 κιλο)
  • 1 φλυτζανι ελαιολαδο
  • 1 φλυτζανι ξυδι ή 1 φλυτζάνι κοκκινο κρασι 
  • 3 κουταλιες της σουπας ζαχαρη
Τροπος μαγειρεματος
  • Βαζουμε το χταποδι στην κατσαρολα χωρις νερο, να βρασει μονο με το δικο του νερο.
  • Μολις γινει "ροζ" και "τουρλωσει" το βγαζουμε απο την φωτια και το κοβουμε μικρα κομματακια
  • Το ριχνουμε παλι στην κατσαρολα (που εχει ηδη μεσα το ζουμι του) και σε μετρια φωτια αρχιζουμε να το βραζουμε
  • Με το που θα αρχισει να βραζει, ριχνουμε ολα τα υλικα μεσα (λαδι, ξυδι, ζαχαρη) και το περιμενουμε εως οτου πιει ολα του τα υγρα εκτος φυσικα απο το λαδι !! Μολις "μελωσει", ειναι εντελως ετοιμο!!

Στο τελευταιο σταδιο, πρεπει να το ανακατευετε συνεχως μεχρι να γινει πηχτο και να μεινει επανω , μονο το λαδι !!!

 ΠΡΟΣΟΧΗ !! Οσο πιο πολυ σας "κολλήσει" τοσο πιο τελειο γινεται !!! 

 Τρωγεται με παρα πολλους τροπους. Προσωπικα μου αρεσει η σκετο με .. φρεσκο ψωμακι ή με ..ρυζι !!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 7705
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 24-08-2010 21:03
 
Ψαρευω καθε χρονο αρκρτα χταποδια και με την πρωτη ευκαιρια θα δοκιμασω την συνταγη και μετα θα εκφερω γνωμη....
 
KALSTER
2. 25-08-2010 10:12
 
Κι'εγω κανω το ιδιο πανω απο ..50 χρονια !! Οταν θα δοκιμασεις την ..συνταγη θα εκπλαγεις πολυ ευχαριστα , απο τα σχολια των φιλων σου !! Καλες ψαριες !!
 
M22
3. 20-02-2011 15:43
 
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ..... "ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ". 
ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ 
 
;)
 
OPD
4. 21-02-2011 02:36
 
Χαιρομαι πολυ που σου αρεσει !!!  
40 χρονια την κανω και δεν με εχει ..προδωσει ποτεεεε !! Χα Χα Χα
 
M22

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 24/08/10 )