Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ραβανί Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 11
Έχει υποβληθεί από Rena   
Κυριακή, 10/06/07
dsc00066
Υλικά
  • 1 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 5 αυγά
  • 1 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 1 1/2 φλιτζάνι γάλα
Για το σιρόπι
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • Χυμό ½ λεμονιού ή τη φλούδα του

Εκτέλεση

dsc00065

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από το γάλα. To μίγμα που βγαίνει είναι μια αρκετά υδαρής ζύμη. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι και τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε για μισή ώρα στους 200ο βαθμούς.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Όταν βγει το γλυκό από το φούρνο το περιχύνουμε με το γάλα και αμέσως μετά με το σιρόπι κουταλιά κουταλιά και αργά για να τραβάει.. Μη το περιχύσετε όλο μαζί ή σε μεγάλη ποσότητα γιατί τότε το γλυκό μουλιάζει και μαλακώνει πάρα πολύ.

Προτάσεις σερβιρίσματος-πολλές εναλλακτικές.

Μπορούμε είτε να πασπαλίσουμε με αμύγδαλο φιλέ, ή να σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι και επιπλέον λιωμένη κουβερτούρα και ακόμα μπορούμε να φτιάξουμε μία sauce σοκολάτας με 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και 1 κουβερτούρα και να περιχύσουμε το γλυκό.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 15200
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 09-02-2008 19:19
 
το εφτιαξά σήμερα.βγήκε υπεροχο παρολο που εβαλα 3 αντι 5 αυγα! ευχαριστω!!
 
katrou
2. 05-04-2008 11:08
 
ήθελα να ρωτήσω γιατί βάζεις στο τέλος το γάλα, αν κάνει καμπούρα (φούρνος με αέρα ή μόνο αντιστάσεις?) και πως μπορούμε να την αποφύγουμε.το ταψί διαμετρο 28 με 30?
 
EFICFU
3. 22-07-2010 09:44
 
πολύ ωραίο... :)
 
maria3

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 06/05/10 )