Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Τεχνικές arrow Κατάψυξη τροφίμων και φαγητών
Κατάψυξη τροφίμων και φαγητών Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Δευτέρα, 11/06/07
ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ / ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ
  • Κρέας - 9 μήνες έως 1 χρόνο (το αγοράζουμε σε μιρκά πακετάκια ή μερίδες και τα βάζουμε σε ξεχωριστά, κλεισμένα σακουλάκια, στην κατάψυξη)
  • Ψάρια - 2 έως 3 εβδομάδες
  • Πουλερικά - 2 έως 3 μήνες
  • Ανακατεμένο, βρασμένο και στραγγισμένο σπανάκι σκέτο ή με τυρί και άλλα υλικά για πίτα, έτοιμο σε σακουλάκι - 1 μήνα
  • Γέμιση για σουφλέ (ψιλοκομμένα τυριά, ζαμπόν) - 1 μήνα
  • Αυγά χωρισμένα (τα ασπράδια σε σακούλα ή πλαστικό μπολ, οι κρόκοι χτυπημένοι με ζάχαρη) - 3 μήνες
  • Μπρόκολο/Κουνουπίδι σε ροζέτες - 3 μήνες
  • Φύλλο ζύμης - 1 χρόνο
  • Μαργαρίνη/Βούτυρο - 6 μήνες
  • Σάλτσα ντομάτας (σε σακούλα) - 3 μήνες
  • Ξηροί καρποί - 1 χρόνο
  • Μπέικον/Ζαμπόν/Καπνιστή γαλοπούλα - 1 χρόνο
  • Καπνιστός σολομός - 6 μήνες
  • Καπνιστή/Ψητή μελιτζάνα ή πιπεριά καθαρισμένη από τη φλούδα - 3 μήνες
ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ
  • Ωμά λαχανικά
  • Γάλα και κρέμες
  • Τυρί φέτα (εκτός αν είναι τριμμένο)
  • Τυρί κίτρινο (εκτός αν είναι τριμμένο)
  • Τυριά σε κρέμα ή λευκά φρέσκα τυριά
  • Σάλτσα πέστο
  • Βινεγκρέτ
  • Ψωμί με προζύμι
  • Φρούτα (ολόκληρα, φρέσκα)
  • Φρέσκες σαλάτες

ΦΑΓΗΤΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ
  • Παστίτσιο/Μουσακάς (πριν ψηθεί, χωρίς τη μπεσαμέλ)
  • Πίτσα (πριν ψηθεί)
  • Πίτες (ωμές ή ψημένες)
  • Ογκρατέν (ωμά ή ψημένα, χωρίς τη μπεσαμέλ)
  • Κρέπες γεμισμένες ή σκέτες
  • Σουφλέ με ταλιατέλες (πριν ψηθεί)
  • Μπιφτέκια (ωμά, ζυμωμένα)
  • Τάρτες και Κις (ψημένα ή πριν ψηθούν)
  • Ψωμί (φτάνει να μπει φρεσκοψημένο και όχι 2ης μέρας)
  • Ψωμί για τοστ
  • Κέικ/Τσουρέκι (ισχύει το ίδιο με το ψωμί)
  • Ψημένο παντεσπάνι ή κέικ σε τρίμματα (για άλλη χρήση)
  • Κοτόπουλο/Ψάρι φιλέτο/Κροκέτες/Γαρίδες πανέ (παναρισμένα, πριν τα ψήσουμε, για λίγες ημέρες)
  • Φαγητά με σάλτσα ντομάτας σε πυρέξ (πριν ή αφού τα ψήσουμε)
  • Τηγανίτες (pancakes, ψημένες)
  • Ζωμός (κότας, κρέατος, ψαριού)
  • Σάλτσες φρούτων

ΦΑΓΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ
  • Φαγητά με μπεσαμέλ (ωμή ή ψημένη)
  • Μους και πουτίγκες, κρέμες ψυγείου
  • Τηγανητά φαγητά ψημένα (πατάτες, κοτόπουλο πανέ, κροκέτες, λαχανικά, αυγά)
  • Σούπες
  • Σιροπιαστά γλυκά
  • Λαδερά φαγητά ψημένα
  • Φαγητά ψημένα με πατάτα/Πουρές

ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ
  • Κρέας που έχει ξαπαγώσει
  • Κοτόπουλο που έχει ξεπαγώσει
  • Ψάρι που έχει ψηθεί
  • Φαγητά φούρνου με πατάτες που ψήθηκαν
  • Ψημένα ή βραστά λαχανικά
  • Παγωτό που έχει λιώσει

 

Το παραπάνω άρθρο είναι της Αλεξίας Αλεξιάδου και είναι από το βιβλιαράκι "Νέες Ονειρικές Υγιεινές Γεύσεις".

Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 23075
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 03-08-2007 09:18
 
Ιδιαίτερα χρήσιμο άρθρο, που όλοι πρέπει να του δώσουμε προσοχή!! :) :) :eek
 
Lia_P
2. 04-03-2008 00:12
 
Εγώ πάντως βάζω στην κατάψυξη το ψημένο παστίτσιο, κανονικά με τη μπεσαμελ του και όταν το ξαναζεσταίνω είναι μια χαρούλα. Δεν νερουλιάζει.
 
Dimitra
3. 04-03-2008 00:11
 
και εγώ βάζω το παστίτσιο στην κατάψυξη!!και το ψωμί με προζύμι!! 
τι είναι αυτό που χαλάει??γιατί στην γεύση δεν αλλάζει κάτι!!!
 
kleiw
4. 21-02-2008 01:31
 
γενικα η μπεσαμελ νερουλιάζει στην κατάψυξη. Γι΄αυτό αν θέλουμε φτιάχνουμε τα φαγητά απο πριν τα καταψύχουμε και όταν τα χρειαστούμε ρίχνουμε τελευταία την μπεσαμέλ και τα ψήνουμε. Πάντως εγώ στην κατάψυξη βάζω και λαδερά και όσπρια φτάνει να είναι φρέσκα και όχι κατεψυγμένα
 
EYHKOYK
5. 04-03-2008 00:02
 
ΠΟΛΎ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΩΦΈΛΙΜΟ! 
ΔΕΝ ΤΑ ΉΞΕΡΑ ΌΛΑ ΑΥΤΑ...
 
BIBH

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 28/10/07 )