φωτογραφία από το μέλος : Mary Η συνταγή αυτή είναι από τις αγαπημένες μου. Μου την είχε δώσει πριν χρόνια παλιός συνάδελφος και φίλος, όταν μου είπε μια μέρα ότι την προηγούμενη η γυναίκα του είχε φτιάξει ένα φοβερό χοιρινό. Κι εκείνη την είχε βρει από κάποια σελίδα στο internet, απ' ό,τι θυμάμαι.
ΥΛΙΚΑ: - 1 κιλό κρέας χοιρινό κομμένο σε μπουκίτσες
- 5-6 φέτες μπέικον
- 1 κονσέρβα μανιτάρια (περίπου 400 γρ.)
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- Αλάτι-λευκό πιπέρι
- Ρίγανη
- Λάδι
- 1 κρέμα γάλακτος
- 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί ξηρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τσιγαρίζουμε πρώτα το μπέικον σε ελάχιστο ή καθόλου λάδι, και αμέσως μετά τα μανιτάρια και το σκόρδο. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και στη συνέχεια, σε κατσαρόλα με φαρδύ πάτο, τσιγαρίζουμε το κρέας, αφού του έχουμε βάλει αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Μόλις τσιγαριστεί το κρέας, το σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε να βράσει, συμπληρώνοντας με κρασί έως ότου να μαλακώσει. Τότε, ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα το μπέικον, τα μανιτάρια και το μπέικον και στη συνέχεια περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος (την κρέμα γάλακτος αρκετές φορές την έχω παραλείψει, και γίνεται εξίσου πολύ νόστιμο). Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις, και σερβίρουμε με ρύζι ή και πατάτες τηγανητές. Προσθήκη ως Αγαπημένο (26) | Εμφανίσεις: 33996 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |