Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Banoffee Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 10
Έχει υποβληθεί από zoi   
Τρίτη, 12/06/07
dsc01678_400
Θα χρειαστούμε ένα σκεύος 30Χ20 περίπου ή κατι παρόμοιο.Στη φωτογραφία χρησιμοποίησα φόρμα με στεφάνι διαμέτρου 22 εκατοστών.
1η στρώση:
  • 300gr μιράντα τριμμένα
  • 125gr βούτυρο λιωμένο
  • λίγο γάλα εβαπορέ (περίπου 3-4 μεριδούλες - αυτές που χρησιμοποιούμε για το καφεδάκι μας)
τα ανακατεύω όλα μαζί και φτιάχνω την 1η στρώση
2η στρώση:
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα βρασμένο για 2 ώρες
(σκεπασμένο πάντα με νερό κατά τον βρασμό)
3η στρώση:
  • 3 περίπου μπανάνες κομμένες σε λεπτές φετούλες
4η στρώση:
  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος μεγάλο

χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντυγί χωρίς ζάχαρη γιατί το γλυκάκι είναι ήδη πολύύύύ γλυκό
έτσι το έκανα τις προάλλες και ήταν πολύύυυυυυυυυυυυυυυυυυ καλό

dsc01680_400

Γι΄αυτό το γλυκάκι υπάρχουν πολλές παραλλαγές τι οποίες δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή.
Μία από αυτές θα βρείτε στο άρθρο "τι θα φαμε σήμερα" στις 07/06/2007 από την Ιωάννα. Την ίδια μέρα είχα δώσει κι εγώ ακρηβώς την παραπάνω συνταγή.
Παρακαλώ δώστε τις δικές σας παραλλαγές. Η συνταγή φυσικά δεν είναι δικής μου έμπνευσης και την έβαλα εδώ μετά από παράκληση της μαργαρίτας και της vago.

Καλή επιτυχία!!!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (23) | Εμφανίσεις: 19314
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 19-04-2008 17:08
 
πρόκειται για καταπληκτική συνταγή. 
σ'ευχαριστώ πολύ.
 
kate
2. 01-02-2009 12:02
 
Να η δική μου παραλλαγή (για εθισμένους γλυκατζήδες): 
για την βάση 
1 κουτί πτίμπερ 
μισό φλυτζάνι ζάχαρη 
μισό βιτάμ λυωμένο 
λίγο εβαπορε 
για την γέμιση 
2 κουτιά ζαχαρούχο (βρασμένο κατά τα γνωστά ώστε να προκύψει καραμέλα) 
2 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες (ή όσες παίρνει η φόρμα σας ωστε να προκύψει μια στρωση, ανάλογα με το μέγεθος) 
για την σαντυγί 
500γρ κρέμα γάλακτος 
ζάχαρη άχνη κατά βούληση 
μισή κουταλιά σούπας νες καφέ 
λίγο καλούα 
τριμμένη σοκολάτα γάλακτος για γαρνίρισμα 
Είναι σκέτη κόλαση!!!!!!!!! :)
 
nasiaser
3. 03-02-2009 19:40
 
να και οτ δικο μου μπανοφι. 
 
το κανω οπως ακριβως η zoi μονο που προσθετω 1 κ.γ νες καφε στη σαντιγυ και τη βαση την κανω με μπισκοτα digestive
 
margarita79
4. 11-01-2010 13:52
 
pwpw!!ti syntagh-kolash einai ayth re paidia?tha thn kanw sigoura!to zaxarouxo omws to brazete xwris na to bgalete apo to kouti?den einai apikindino na spasei?de to exw ksanakanei k fobamai ligo.. :upset
 
mariasamos
5. 11-01-2010 14:19
 
Οχι ειναι επικινδυνο να σπασει μονο αν το νερο στην κατσαρολα κατεβει πολυ. 
Εσυ θα φροντισεις το ματι να ειναι στα μισα (αλλά να υπαρχει βρασμος) και τα κουτια να ειναι παντα σκεπασμενα με νερο οταν κατεβαινει λιγο θα συμπληρωνεις νερο βραστο. 
Να το κανεις ειναι φανταστικο γλυκο θα αποζημιωθεις. 
Κουται μπορεις να βρασεις και να εχεις περισσοτερα στο ντουλαπι διατηρουνται εως 3-4 μηνες.
 
margarita79
6. 11-01-2010 15:12
 
θα την κάνω σίγουρα!ευχαριστώ πολυυυυυ!! :grin
 
mariasamos

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 09/12/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news

Μαγειρεύουμε με :

Cuisineware - Κατσαρόλα με καπάκι σουρωτήρι
Συνεργασίες
Λιτσαρδοπούλου Αλεξάνδρα
Το Top στην φιλοξενία