Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Τυροπιτάκια Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Τρίτη, 12/06/07
Υλικά:

για 12-15 τυροπιτάκια

  • 12-15 κομματάκια φέτα
  • λίγο γάλα και λίγο σουσάμι.

Ζύμη:

  • 1 κεσεδάκι 200γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 από το ίδιο κεσεδάκι λάδι
  • 1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
  • 1+1/2 έως 2 φλυτζ.τσαγιού αλεύρι
Εκτέλεση:

Ζυμώνω όλα μαζί να γίνουν ομοιόμορφη ζύμη, και την αφήνω να σταθεί για 30 λεπτά. (Ανοίγει πιο εύκολα όταν μείνει και δεν τρυπάει)
Χωρίζω σε 15 μπαλάκια, ανοίγω το κάθε ένα πιέζοντας με τα χέρια να γίνει πιτούλα, βάζω από ένα κομματάκι φέτα και κλείνω καλά. Αλείφω με το πινέλο με γάλα και ρίχνω σουσάμι να κολλήσει.
Ψήνω πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς, 30' λεπτα.

Για μεγάλους εμπλουτίζω τη γεύση με λίγο πιπεράκι, με μείγματα τυριών όπως ροκφόρ με γκούντα ή ότι έχω.
Αυτά είναι τα πιο απλά, (και μόλις που πρόλαβα να τα φωτογραφίσω!).


Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 18563
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 14-06-2007 17:48
 
Εμένα μου αρέσει κάπως σφικτή ή ζύμη. Αν όμως τα θέλετε πιο φουσκωτά-αφράτα, προσθέστε 1/2 κουτ.γλυκού μπέικιν. Αυτά της φωτογραφίας είναι χωρίς μπέικιν. 
Αλεύρι βάζω για όλες τις χρήσεις, και λάδι ελαιόλαδο.
 
arhontia
2. 15-06-2007 11:54
 
Λοιπόν... η Βίκυ που τα δοκίμασε, τα προτιμάει τελικά με farinup. Βγαίνουν φουσκωτά και αφράτα. Χωρίς μπέικιν που τα κάνω εγώ, βγαίνει πιο πολύ σα φύλλο η ζύμη. Η μέση λύση θα είναι αλεύρι για όλες τις χρήσεις με λίγο μπέικιν, μια μύτη του κουταλιού. Βίκυ γράψε σχόλιο πώς τα έκανες.
 
arhontia
3. 19-06-2007 11:45
 
Εχω και εγω παρομοια συνταγη για τυροπιτακια κουρου με λιγες διαφορες από αυτή οποτε την ποσταρω εδώ.  
 
Τυροπιτακια κουρου 
 
 
 
Θα πάρετε ένα κεσεδάκι γιαούρτι,  
θ΄αδειάσετε σε μια λεκάνη το γιαούρτι.(μην πεταξετε το κεσεδακι θα το χρειαστουμε για μετρημα)  
Μέσα στο γιαούρτι ρίξτε μια κουταλιά του γλυκού, κοφτή σόδα φαγητού και αφηστε το να αφρίσει.  
Γέμιστε το κεσεδακι του γιαουρτιου σπορέλαιο ή ηλιελαιο ή καλαμποκελαιο, ότι εχετε και μόλις ησυχάσει το άφρισμα του  
γιαουρτιού από τη σοδα στη λεκανιτσα το ριχνετε μέσα. Μετα ριχνουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ή  
απλό με δυο κουταλιές γλυκού baking powder και μια κουταλιά κοφτή  
αλάτι.  
Ανακάτεψτε, ζύμωστε μια μαλακή ζύμη προσθέτοντας αν χρειάζεται αλεύρι, χωρίς να την κουράσετε πολύ! 
Ζυμωνουμε τα πιτακια μας και βαζουμε τη γεμιση. 
Στη γέμιση έχουμε βάλει ανθότυρο ή φέτα, λιγότερο από μισό κιλό, ένα  
αυγό κι ένα ασπράδι (τον κρόκο τον θέλουμε για άλειμμα), πιπεράκι και  
αν θελουμε λίγο δυόσμο ή ότι άλλο θελουμε. 
τα βάζουμε σε ταψάκι βουτυρωμένο ή σκεπασμένο με λαδόκολλα  
και αφού γεμίσετε το ταψί, αλείφετε με τον κρόκο που τον έχετε  
αραιώσει με νερό ή αν προτίμησατε να βάλετε τον κρόκο στη γέμιση με  
γάλα εβαπορέ. 
Ψήνετε στους 180 για 35-45 λεπτά, μέχρι δηλαδή να ροδίσουν. 
 
νομιζω ότι το μυστικο της συνταγης αυτής είναι η σοδα που αφριζει μεσα στο γιαουρτι τα κανει πολύ αφρατα. 
Οσοι τα εχουν δοκιμασει λενε ότι είναι γνησια κουρου. 
Δοκιμαστε την  
καλη επιτυχια
 
margarita79
4. 19-06-2007 15:58
 
Μήπως, Μαργαρίτα, θα έπρεπε να ποστάρεις και τη δική σου συνταγή για να έχουμε αρκετές να πορευόμαστε; 
Θα μπορούσε να μπει σαν τυροπιττάκια κουρού ή τυροπιττάκια κουρού Νο 2 . Τι λες;
 
Lia_P
5. 20-06-2007 12:49
 
οκ λια θα την ποσταρω τωρα κιολας
 
margarita79
6. 11-09-2007 10:57
 
Λοιπόν εγώ έκανα λίγο από όλους και τα τυπιτάκια έγιναν πολύ νόστιμα! Πάνω στα υλικά της Αρχοντίας πρόσθεσα υλικά της Μαργαρίτας: τη σόδα για να αφρίσει το γιαουρτάκι και το baking powder (1 κουταλάκι του γλυκού). Μπράβο σας κορίτσια! (έφαγε κι ο μικρός!!!)
 
zoi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 14/05/10 )