Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Μοσχαρίσιες μπριζόλες με καραμελωμένα κρεμμύδια, σταφύλι και bourbon
Μοσχαρίσιες μπριζόλες με καραμελωμένα κρεμμύδια, σταφύλι και bourbon Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από Flora   
Τετάρτη, 25/08/10
_____01

Αφού γυρίσαμε από τις διακοπές μας στο χωριό, Κυριακή βράδυ, με το στομάχι καρφωμένο στην πλάτη και το ψυγείο άδειο, φτιάξαμε αυτή την καταπληκτική μπριζόλα.

Το κρέας και τα σταφύλια  ήταν φιλεμένα από το χωριό, που μετά το ταξίδι τους ξεκουράστηκαν στα στομαχάκια μας!!! Τα κρεμμύδια ήταν της γειτόνισσας και το bourbon από το ντουλάπι μας...

Υλικά (για 2 άτομα)
  • 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 1 κούπα ρόγες σταφυλιού
  • 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
  • ποτηράκι bourbon
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  • Αλατίζουμε τις μπριζόλες και τις ψήνουμε στο μαντέμι ή στο grill του φούρνου ή στα κάρβουνα...ή όπου αλλού θέλετε. Τις κρατάμε ζεστές.
  • Σε αντικολλητικό σκέυος που να χωρά και τις δύο, ρί χνουμε τη 1κ.σ. βούτυρο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια, σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσουν. Θέλουν  5 με 7 λεπτά. Στο διάστημα αυτό αλατοπιπερώνουμε. Μόλις αρχίσουν να χρυσίζουν δυναμώνουμε λίγο την ένταση και προσθέτουμε τις ρόγες σταφυλιού, ανακατεύοντας συνέχεια για άλλα δύο λεπτά.
  • Σβήνουμε με το ποτό και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το μέλι και το βούτυρο.
  • Βάζουμε και τις μπριζόλες μέσα να ανακατευτούν οι γεύσεις  έως ότου δέσει η σάλτσα μας.

Σερβίρουμε, συνοδεύοντας με το bourbon….χικ!

Καλό μας Φθινόπωρο!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 10005
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 28-08-2010 07:38
 
Ουάου!!! :eek :eek Και μόνο που βλέπω τα σταφύλια με δελεάζεις να το φτιάξω άμεσα!!!! Θα είναι ονειρικό :upset :upset
 
mariaZ
2. 29-08-2010 10:01
 
Είναι αν μη τι άλλο διαφορετικό :grin :grin Θα περιμένω εντυπώσεις...
 
Flora
3. 30-08-2010 13:04
 
Τι φανταστική γκουρμεδιά είναι αυτή!!!! :zzz Μπράβο!!
 
vago
4. 30-08-2010 17:38
 
Thanks vago :)
 
Flora
5. 30-08-2010 20:11
 
Πρέπει νάναι υπέροχο, όμως εχω μιά απορία: Τις μοσχαρίσιες μπριζόλες γιατί τις αλατίζεις πρώτα πρώτα;, δεν σκληραίνουν;
 
pastaflora
6. 31-08-2010 09:10
 
Pastaflora, οι μπριζόλες δεν σκληραίνουν καθόλου, αντίθετα νοστιμεύουν πολύ καλύτερα από το να αλατιστούν μετά το ψήσιμο.
 
Flora
7. 01-09-2010 23:12
 
Πολύ εντυπωσιακό πιάτο. Οπως πάντα Φλώρα τα πιάτα σου έχουν το ΚΑΤΙΤΙΣ τους. Ευχαριστούμε που μοιράζεσαι τις συνταγές σου μαζί μας.
 
voula
8. 02-09-2010 11:24
 
Πω πω πως τις ζηλεψα!Καλε τι εμπνευση?Το σταφυλι θα δινει μοναδικη γευση.Θα τις φτιαξω αμεσα!
 
margarita79
9. 03-09-2010 09:23
 
Ευχαριστώ κορίτσια για τα καλά σας λόγια :zzz
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 27/08/10 )