Αφού γυρίσαμε από τις διακοπές μας στο χωριό, Κυριακή βράδυ, με το στομάχι καρφωμένο στην πλάτη και το ψυγείο άδειο, φτιάξαμε αυτή την καταπληκτική μπριζόλα.
Το κρέας και τα σταφύλια ήταν φιλεμένα από το χωριό, που μετά το ταξίδι τους ξεκουράστηκαν στα στομαχάκια μας!!! Τα κρεμμύδια ήταν της γειτόνισσας και το bourbon από το ντουλάπι μας...
Υλικά (για 2 άτομα) - 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος
- 2 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες
- 1 κούπα ρόγες σταφυλιού
- 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
- ποτηράκι bourbon
- 1 κ.σ. μέλι
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση - Αλατίζουμε τις μπριζόλες και τις ψήνουμε στο μαντέμι ή στο grill του φούρνου ή στα κάρβουνα...ή όπου αλλού θέλετε. Τις κρατάμε ζεστές.
- Σε αντικολλητικό σκέυος που να χωρά και τις δύο, ρί χνουμε τη 1κ.σ. βούτυρο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια, σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσουν. Θέλουν 5 με 7 λεπτά. Στο διάστημα αυτό αλατοπιπερώνουμε. Μόλις αρχίσουν να χρυσίζουν δυναμώνουμε λίγο την ένταση και προσθέτουμε τις ρόγες σταφυλιού, ανακατεύοντας συνέχεια για άλλα δύο λεπτά.
- Σβήνουμε με το ποτό και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το μέλι και το βούτυρο.
- Βάζουμε και τις μπριζόλες μέσα να ανακατευτούν οι γεύσεις έως ότου δέσει η σάλτσα μας.
Σερβίρουμε, συνοδεύοντας με το bourbon….χικ! Καλό μας Φθινόπωρο! Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 10005 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |