Σελίδα 1 από 2 Από τις καλύτερες μπουγάτσες με τυρί που έχετε φάει !!
Την συνταγή μου την έχει δώσει ένας κύριος που είχε μαγαζί δίπλα από το σπίτι μου στη Θεσσαλονίκη
Υλικά - Μισό κιλό τυρί φέτα, τριμμένο
- 200γρ ανθότυρο
- 2 ασπράδια, χτυπημένα σε μαρέγκα
- ¾ φλιτζ. Κρέμα γάλακτος
- Λίγο άσπρο πιπέρι
- Μισό κιλό φύλλο κρούστας ή ακόμα καλύτερα Βηρυτού
- Βούτυρο, για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση - Σε βουτυρωμένο ταψί βάζουμε τα μισά φύλλα, βουτυρώνοντας ενδιάμεσα
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα τυριά, την κρέμα γάλακτος, τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα, το πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά
- Βάζουμε το μείγμα στα στρωμένα φύλλα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα (πάντα βουτυρώνοντάς τα). Προσπαθούμε με το πινέλο να βάλουμε τις άκρες των πάνω φύλλων όσο γίνεται πιο βαθιά στο ταψί μας
- Με ένα μαχαιράκι κάνουμε μερικές τρυπούλες και ψήνουμε τη μπουγάτσα μας στους 190 βαθμούς, στην κάτω σχάρα, ώσπου να ροδίσει καλά
- Αν το ταψί μας δεν είναι διάφανο, με ένα μαχαίρι ελέγχουμε να έχει ψυθεί και από κάτω καλά
Η μπουγάτσα μας γίνεται πιο τραγανή αν μπορέσουμε να τη γυρίσουμε ανάποδα και να ψηθεί και από την άλλη μεριά, περίπου για 10 λεπτά Το ανακάτεμα του μείγματος στο τέλος πρέπει να γίνει με πολύ απαλές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα μας. | |
Εγώ την έκανα σε 2 μικρά πυρέξ (βλέπε video), έψησα τη μία και την άλλη την έβαλα στην κατάψυξη για να την ψήσω άλλη μέρα Προσθήκη ως Αγαπημένο (29) | Εμφανίσεις: 17743 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|