Ειναι ισως το πιο νόστιμο και εύκολο ψητό κατσαρόλας!! Υλικά - 1 1/2 κιλό κατσικάκι μπούτι κομμένο σε μερίδες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φλιτζάνι κρασι λευκο
- Χυμος απο 1-2 λεμόνια
- 2 κ.σ μουστάρδα
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- Αλάτι πιπέρι, ριγανη
- Αλευρι για το αλευρωμα
Εκτέλεση - Πλενουμε,αλατοπιπερωνουμε το κατσικάκι μας και το αλευρωνουμε.
- Σωταρουμε το σκορδο στο λάδι ισα να δωσει αρωμα και μετα αφαιρουμε τη σκελιδα
- Τσιγαριζουμε το αλευρωμενο κρεας μεχρι να ροδισει και σβήνουμε με το κρασι.
- Προσθετουμε τη μουσταρδα και ελαχιστη ριγανη.
- Συμπληρωνουμε μισο ποτηρι νερο και κλεινουμε τη χυτρα μας.
- Μετα απο 40 λεπτα ανοιγουμε και ριχνουμε το λεμονι και την επιπλεον ριγανη.
- Αφηνουμε σε χαμηλη φωτια να δεσει η σαλτσα μας και το φαγητό ειναι ετοιμο.
Συνοδευοιυμε με πατατες τηγανιτες ή μακαρονια.Αν εχουμε μακριες σπιτικες χυλοπιτες ακόμμα καλύτερα!!! Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (19) | Εμφανίσεις: 18706 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |