Ένα μεζεδάκι από την πατρίδα της μητέρας μου τη Σύρο. Το πρωτοφάγαμε στην «ταβέρνα του Αή», κάτω από την πλατεία Δημαρχείου κι από τότε το έχω συχνά στο τραπέζι μας. Υλικά - 1 βάζο λιαστές τομάτες σε λάδι, σουρωμένες (200γρ.περίπου)
- 1 κούπα αλεύρι
- ½ κούπα περίπου νερό
- 2 κ.σ. corn flour
- 1 κ.γλ. baking powder
- Αλάτι, πιπέρι
- Λάδι για τηγάνισμα
Για τη sauce γιαουρτιού - ½ κεσεδάκι γιαούρτι
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- ½ κ.γλ. σκόνη σκόρδου
Εκτέλεση - Ανακατεύετε όλα τα υλικά εκτώς των τομάτων ώστε να φτιάξετε ένα πηχτό κουρκούτι.
- Βουτάτε μία μία τις τομάτες μέσα και τις ρίχνετε σε καυτό λάδι. Τηγανίζετε μέχρι να χρυσίσουν. Ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να τραβήξει τα περιττά λάδια και σερβίρετε με τη σως γιαουρτιού.
Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 7308 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |