Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μεζέδες και Ορεκτικά arrow Λιαστές ντομάτες Νο.03 (σε κουρκούτι)
Λιαστές ντομάτες Νο.03 (σε κουρκούτι) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από Flora   
Τρίτη, 31/08/10
__03

Ένα μεζεδάκι από την πατρίδα της μητέρας μου τη Σύρο. Το πρωτοφάγαμε στην «ταβέρνα του Αή», κάτω από την πλατεία Δημαρχείου κι από τότε το έχω συχνά στο τραπέζι μας.

Υλικά
  •  1 βάζο λιαστές τομάτες σε λάδι, σουρωμένες (200γρ.περίπου)
  •  1 κούπα αλεύρι
  •  ½ κούπα περίπου νερό
  •  2 κ.σ. corn flour
  •  1 κ.γλ. baking powder
  •  Αλάτι, πιπέρι
  •  Λάδι για τηγάνισμα

 Για τη sauce γιαουρτιού

  •  ½ κεσεδάκι γιαούρτι
  •  2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  •  Αλάτι, πιπέρι
  •  ½ κ.γλ. σκόνη σκόρδου
Εκτέλεση
  • Ανακατεύετε όλα τα υλικά εκτώς των τομάτων ώστε να φτιάξετε ένα πηχτό κουρκούτι.
  • Βουτάτε μία μία τις τομάτες μέσα και τις ρίχνετε σε καυτό λάδι. Τηγανίζετε μέχρι να χρυσίσουν. Ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να τραβήξει τα περιττά λάδια και σερβίρετε με τη σως γιαουρτιού.
Καλή επιτυχία!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 7308
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 01-09-2010 23:08
 
Πολύ ωραία συνταγή Φλώρα. και εμείς στη Σύρο το έχουμε φάει και μου άρεσε πολύ. Θα το κάνω και εγώ τώρα που μας έδωσες τη συνταγή. Καλά για τη φωτογραφία τι να πω, Μπράβο!!
 
voula
2. 02-09-2010 06:36
 
Κι εμείς στη Σύρο το είχαμε δοκιμάσει και μας άρεσε πολύ! Στο χυλο μου είπαν να τρίψω και ένα κρεμμύδι οπότε το προσθέτω πάντα όταν τις φτιάχνω. Υπέροχο μεζεδάκι. Μπράβο!
 
vago
3. 02-09-2010 11:23
 
Λοιοπον αυτο το μεζεδακι το κανει τακτικα η μητερα μου και ειναι φανταστικο.Το μονο προβλημα ειναι οταν κρυωσουν οι κροκετες που γινεται η λιαστη σαν τσιχλα...Ειπαν λοιπον στη μητερα μου να βαζει 2 λιαστες και ενδιαμεσα ενα μικρο μπαστουνακι σκληρο τυρι.Μαλακωνει το τυρακι και γινεται τελειο! 
Τελεια συνταγη φλο και η σως γιαουρτιου παρα πολυ ωραια!
 
margarita79
4. 02-09-2010 11:56
 
Φλώρα μου δεν μπορώ να μη πώ και εγώ κάτι για αυτό το νοστιμότατο μεζεδάκι απο τη Σύρο, που είναι και δική μου πατρίδα!!! Και εγώ τις φτιάχνω με λίγο κρεμμύδι στο χυλό και τριμμένο τυρί Σαν Μιχάλη. Και στη σώς γιαουρτιού προσθέτω και λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο :zzz
 
YANNA
5. 02-09-2010 13:46
 
Γειά σπυ Φλώρα με τα ωραία σου!!!
 
pastaflora
6. 02-09-2010 17:34
 
μμμμ αν και τη λιαστή ντομάτα δεν την πολυσυμπαθώ νομίζω ετσι οτι θα μου αρέσει!!!
 
mariaZ
7. 03-09-2010 09:25
 
Ωραίες ιδέες μου δώσατε κορίτσια, με το κρεμμύδι στο χυλό και τα τυράκια...θα τις δοκιμάσω και αυτές ;)
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 01/09/10 )