Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Το ρολό της Νατάσας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από filippos   
Τετάρτη, 01/09/10
Υλικά:
  • 1 ρολό απο βοδινό κρέας
  • 2 κ.σ μέλι

Για την μαρινάρα:

  • 1  ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/2 κ.σ πιπέρι
  • Αλάτι (ανάλογα πόσο θέλετε, εγώ έβαλα μόνο στο σερβίρισμα)
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ (κοφτές) καφέ ζάχαρη

Για την σάλτσα:

  • 1.5 κ.σ βούτυρο
  • 2 κ.σ αλεύρι
Εκτέλεση
  • Βάζουμε το ρολό μας με την μαρινάρα στο ψυγείο απο το βράδυ.
  • Όταν έρθει η ώρα να το μαγειρέψουμε το βάζουμε σε πρoθερμασμένο φούρνο (στους 150 βαθμούς) για 4 ώρες.
  • Στις 3 ώρες το περιχύνουμε με μέλι (περίπου 2 κ.σ) και ξεκινάμε να φτιάχνουμε τι σάλτσα

Για την σάλτσα:

  • Αφού λιώσει το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει (προσοχή πήζει γρήγορα)
  • Σιγά σιγά προσθέτουμε ζουμί από το κρέας μας (το στραγγίζουμε για να μην έχει υπολείμματα από το κρέας εάν θέλουμε)
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε και λίγο φρέσκο γάλα και λίγο αλάτι.

Αφού ψηθεί το κρέας μας το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Έπειτα το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες (προσεκτικά γιατί διαλύεται εύκολα) και περιχύνουμε τι σάλτσα μας.

Μπορούμε να το συνοδεύσουμε είτε με ρύζι είτε με βραστό μπρόκολο αλλά και με πατάτες φούρνου (ότι προτιμάτε)

Καλή σας όρεξη!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 7362
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 24/09/10 )