Για την νόστιμη και εύκολη αυτή συνταγή, ευχαριστώ τη μητέρα της φίλης μου Χαράς από το Αγρίνιο. Υλικά
- 1 κούπα γάλα εβαπορέ
- 1 κούπα νερό
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 κουτ. Κοφτό αλάτι
- 1 κουτ. Ζάχαρη
- 400gr φέτα τριμμένη
- Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 750 gr)
Εκτέλεση - Βάζουμε όλα τα υλικά σε λεκάνη και ανακατεύουμε.
- Κρατάμε λίγο αλεύρι , ζυμώνουμε και προσθέτουμε τη φέτα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο λίγο αλεύρι ώσπου να έχουμε μια ζύμη ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια μας, αλλά όχι πολύ σφιχτή.
- Βάζουμε τη ζύμη μας σε καλά λαδωμένο ταψί, ανοίγουμε με τα χέρια μας και αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με πετσέτα, περίπου ¾ να φουσκώσει.
- Όταν φουσκώσει η ζύμη μας ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, έως ότου ροδίσει καλά, περίπου μισή ώρα στην κάτω σχάρα του φούρνου μας.
Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (23) | Εμφανίσεις: 21076 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |