Μια πολύ καλοκαιρινή, ραφινάτη και λίγο διαφορετική γεύση από τη συνηθισμένη που έχουμε για τα καλαμαράκια. Τη συνταγή τη βρήκα στο Γαστρονόμο, αλλά σας τη δίνω με παραλλαγές σύμφωνα με αυτά που βρήκα στο ντουλάπι μου. Δοκιμάστε τη και θα με θυμηθείτε!
Υλικά (για 4 άτομα) - 1 κ. Καλαμάρια
- 4 κ.σ. corn flour
- 1 κ.γλ. τσίλι σε σκόνη
- 1 κ.γλ. σκόνη σκόρδου
- 2 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο ή ½ κ.σ. σε σκόνη
- Ξύσμα από 1 μοσχολέμονο (λάιμ)
- 1 κ.γλ. μείγμα garam masala
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 4 κ.σ. γλυκό τσίλι σως
Εκτέλεση - Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ, τα μπαχαρικά, το ξύσμα, το σκόρδο και το τζίντζερ.
- Πανάρουμε μέσα στο μείγμα τα καλαμάρια και τα τηγανίζουμε σε τηγάνι με καυτό λάδι, μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανά.
Εγώ, τηγάνισα τα καλαμάρια ολόκληρα, αφού τα χάραξα κι από τις δυο πλευρές και βγήκαν σαν «ακορντεόν».
Σερβίρετε ζεστά με τη σως γλυκού τσίλι και αφού στάξετε μερικές σταγόνες από τα λάιμ. Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 8984 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |