Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κεράσι σιρόπι (Cherry Topping) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Παρασκευή, 03/09/10

Cherry Topping

The Chronicle's test kitchen developed this topping, inspired by a recipe from Roula Knopp-Pistiolas

Η περίφημη  συνταγή   της Ρουλας Πιστιολα όπως δημοσιεύθηκε στην εφημ. Σαν Φραντσίσκο Χρονικά, που επισκέφθηκε το Μικρό ζαχαροφουρνάκι της, το little knoop bakery, στο Suisun, 2627 Rockville Rd, Fairfield, CA 94534, όπου ευρίσκετσι στην είσοδο της φάρμα της  οικογένειας της  οπου φτιάχνει παραδοσιακάελληνικά γλυκά και  σπανακόπιτες,, και πολύς κόσμος έρχεται να αγοράσει τις λιχουδιές αυτές μαζί με τα  περίφημα κεράσια τους της  ποικιλίας 99 CHERRIES ORCHARDS, μέσα σε ένα  πολύ όμορφο περιβάλλοντα χώρο που αξίζει να τον επισκεφθούν όσοι μπορούν.... και δεν θα χάσουν να πουν ότι έρχοντσι από την Αρετή (pastaflora του greekmasa!) 

H διεύθυνση της είναι:
Ρούλα  Πιστιόλα, 2627 Rockville Rd, Fairfield, suisun CA 94534 USA 

Η συνταγή μας  λοιπόν αυτούσια!

Cherry Topping (makes 1 pint)

The Chronicle's test kitchen developed this topping, inspired by a recipe from Roula Knopp-Pistiolas. It's good served with cake or over ice cream.

  • 2 pounds fresh cherries
  • 1/2 cup red wine
  • 1 1/4 cups granulated sugar (about 1/2 pound)
  • 1/4 teaspoon lemon juice, or to taste

Instructions:

  • Wash and carefully pit the cherries; set aside.
  • Combine the wine and sugar in a heavy, medium-size pot. Bring to a boil over medium heat, stirring to dissolve the sugar.
  • When mixture boils, add the cherries, reduce the heat and simmer, stirring periodically and gently removing surface scum, until the cherries are just tender and can be easily pierced with a toothpick, about 20 minutes.
  • Strain the cherries, reserving the syrup. Set cherries aside to cool. Return the syrup to the pot and simmer until it reaches the desired thickness, approximately 5 to 10 minutes.
  • Remove from heat and let cool a bit; add lemon juice to taste. Cool syrup completely, then add to the cherries and refrigerate in clean glass containers up to 1 week.

Πολύ καλό για να συνοδεύει κέικ ή παγωτό

Υλικά

          900 γρ κεράσια
          1 / 2 κουπα κόκκινο κρασί
          1/4 κουπα κρυσταλλική ζάχαρη (περίπου 200 γρ)
          1/4 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού, ή ανάλογα τα γούστα
Εκτέλεση

          Πλένουμε προσεκτικά τα κεράσια, τα καθαρίζουμε και τα βάζουμε στην άκρη
          Βάζουμε τη ζάχαρη στο κρασί σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα και βράζουμε σε μεσαία φωτιά, ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη
          Όταν βράσει το μείγμα, ρίχνουμε τα κεράσια και χαμηλώνουμε και άλλο τη φωτιά, ανακατεύοντας απαλά και ξαφρίζοντας περιοδικά. Συνεχίζουμε το βρασμό όσπου τα κεράσια να μπορούν να διαπεραστούν από μία οδοντογλυφίδα (περίπου 20 λεπτά)
          Στραγγίζουμε τα κεράσια μας, τα βάζουμε στην άκρη να κρυώσουν και κρατάμε το σιρόπι.
          Βάζουμε πάλι το σιρόπι στην κατσαρόλα μας και το σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει η επιθυμητή ποσότητα (5-10 λεπτά)
          Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ελέγχοντας με δοκιμή για τη ποσότητα. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει τελείως
          Τέλος, βάζουμε το κεράσια μέσα στο σιρόπι, σε καθαρά γυάλινα δοχεία και τα κρατάμε σο ψυγείο μέχρι 1 βδομάδα

μετάφραση: ArXoS


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 6031
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 13-09-2010 13:44
 
Αρχο, σε ευχαριστω πολυ για την υπεροχη μεταφραση σου, διοτι ηταν δικο μου καθηκον αλλα πνιγομουνα!!!....
 
pastaflora
2. 13-09-2010 02:49
 
.. χαχα αρκεί να την έχω κάνει σωστά :grin :)
 
ArXoS
3. 14-09-2010 15:35
 
κΑΙ ΒΈΒΑΙΑ ΟΧΙ ΜΌΝΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΉ ΑΠΛΆ ΕΊΝΑΙ ΥΠΈΡΟΧΗ ΣΟΥ ΛΈΩ!!MILLE MERCI!!!!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 06/09/10 )