Υλικά - 1 χοιρινή κορτεζίνα κομμένη σε παϊδάκια (περίπου 1 κιλό)
- 1 κ.σ. σησαμέλαιο
- 1/3 φλ. κινέζικη μπάρμπεκιου sauce
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 2 κ.σ. γλυκιά σάλτσα τσίλι
- 2 κ.γλ. ξύσμα φρέσκου τζίντζερ ή 1 κ.σ. σκόνη
- ¼ φλ. μέλι
- 1/3 φλ. καστανή ζάχαρη
- ½ κ.γλ. πάπρικα
- ¼ φλ. κόκκινο κρασί
Εκτέλεση - Ζητήστε από το χασάπη να σας κόψει τα παιδάκια με μαχαίρι, χωρίς να διαλύσει τα κόκκαλα ή κάντε το και μόνοι σας, με κοφτερό μαχαίρι.
- Βράστε τα παιδάκια για 10’ μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, σουρώστε τα και στεγνώστε τα καλά.
- Σε μεγάλο τηγάνι ή γουόκ (να τα χωράει όλα) ζεσταίνατε το σησαμέλαιο και ροδίζετε τα παϊδάκια καλά από όλες τις πλευρές. Αφήνετε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν όταν είναι έτοιμα.
- Καθαρίζετε το τηγάνι και ρίχνετε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να λιώσει η ζάχαρη. Έχετε μέτρια φωτιά και ρίχνετε τα παϊδάκια. Τα γυρνάτε από όλες τις πλευρές να καραμελώσουν καλά και σβήνετε τη φωτιά όταν δείτε ότι η σάλτσα έχει πήξει αρκετά και έχει απορροφηθεί από τα παϊδάκια. Η όλη διαδικασία θα σαν πάρει 15’-20’.
Αφήστε τα να σταθούν 10’ και σερβίρετε Μην χρησιμοποιήσετε μαχαιροπίρουνα…δεν θα τα ευχαριστηθείτε!! Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 7942 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |