Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Χταπόδι ψητό Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από athanasios   
Κυριακή, 05/09/10

   Ένας γρήγορος τρόπος για να έχουμε ένα ψητό χταπόδι στο τραπέζι μας είναι ο πάρα κάτω. Πάντα άκουγα ότι πρέπει να χτυπιέται, να σβουρίζεται και καλό θα ήταν να μένει και μερικές μέρες στην κατάψυξη και μετά να μαγειρεύεται. Όλα αυτά ανατράπηκαν με μια απλή δοκιμή που μπορεί φυσικά να δοκιμάσει ο καθένας μας.

Ψαρεύτηκε το χταπόδι με οποιονδήποτε τρόπο και είμαστε στην παραλία; Η παρέα έχει όλη την καλή διάθεση και προετοιμασία για ένα τσίπουρο, γιατί όχι και το χταπόδι.

  • Γυρνάμε την κουκούλα για να θανατωθεί άμεσα και να καθαρίσουμε τα εντόσθια του.
  • Αμέσως μετά αναιρούμε το δόντι του και αφού το ξεπλένουμε στην άκρη του γιαλού είμαστε έτοιμοι.
  • Ανάβουμε φωτιά με ότι βρούμε ή αν έχουμε μάτι με φιάλη υγραερίου επίσης δεκτό. Επίσης θα πρέπει να έχουμε ή ένα δισκάκι αλουμινίου ή μικρή κατσαρόλα, αν έχουμε προβλέψει για κάτι τέτοιο.
  • Βάζουμε μέσα το χταπόδι και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο καλά γύρω-γύρω ανοίγοντας με μια οδοντογλυφίδα 2-3 τρύπες στο κέντρο του ταψιού. Το τοποθετούμε στην φωτιά χωρίς να είναι δυνατή και προσπαθούμε να την έχουμε σταθερή.
  • Όταν θα μας μυρίσει ότι κάτι έχει καεί, τότε με προσοχή ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και διαπιστώνουμε ότι το χταπόδι μας είναι κατακόκκινο σαν ζελές κολλημένος πάνω στο ταψάκι. Με ένα πιρούνι το δοκιμάζουμε και διαπιστώνουμε την ετοιμότητα του.
  • Το βγάζουμε, το κόβουμε εύκολα σε μικρά κομμάτια, ρίχνουμε λάδι ξύδι και πασπαλίζουμε την ρίγανη.

Αξίζει να πιούμε ένα τσίπουρο στην υγειά μας. 

Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε στο μάτι της κουζίνας ακόμη και στον φούρνο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 8193
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 07/09/10 )