Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ατζέμ Πιλάφι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από vago   
Δευτέρα, 06/09/10
mas_420
Υλικά:
  • 2/3 φλ. κριθαράκι χοντρό
  • 2 φλ. ρύζι για πιλάφι
  • 2 κύβους βοδινού
  • λίγο λάδι
Εκτέλεση:
  • Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί (περίπου 1,5 φλιτζανάκι του καφέ) και ρίχνουμε το κριθαράκι.
  • Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει καφέ και ρίχνουμε νερό (5 ποτήρια περίπου) και τους κύβους.
  • Μόλις βράσει ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας με καθαρή πετσέτα και κατόπιν με το καπάκι.
  • Ανακατεύουμε κάθε τόσο και αφήνουμε να τραβήξει όλο το νερό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα. 

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 10922
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 09-09-2010 10:48
 
Κάπως έτσι το φτιάχνει και η μητέρα μου μόνο που αντί για κριθαράκι, βάζει φιδέ. Είναι εντυπωσιακό όπως και νάχει και κυρίως για τραπέζι!
 
sgr
2. 09-09-2010 13:18
 
Ευχαριστω για την τοσο απλη και σιγουρα νοστιμη συνταγη !! Μολις την κανω ,θα σου πω ..εντυπωσεις !!Το μονο που δεν καταλαβα ,ειναι τα χρωματος πορτοκαλι \"Αγνωστα αντικειμενα\" [Χα Χα Χα] που φαινονται στην φωτογραφια !! Αν ειναι μικρα καροτακια ,γιατι δεν τα εχεις γραψει στα ...Υλικα ???
 
M22
3. 09-09-2010 14:08
 
Νομίζω αυτά τα πορτοκαλί πραγματάκια είναι το καβουρδισμένο κριθαράκι!!! Ωραία συνταγή!!
 
Marinaki
4. 09-09-2010 14:09
 
XAXAXA, γέλασα πολύ με αυτό που έγραψες Μ22 :grin :grin :grin  
Τα "πορτοκαλί άγνωστα αντικείμενα" είναι βεβαίως το καβουρντισμένο κριθαράκι. :p :p
 
dinakom
5. 09-09-2010 17:14
 
\"Ανακοίνωση, ανακοίνωση...άγνωστα πορτοκαλί αντικείμενα επιτέθηκαν στο πιάτο της Βάγγος!!! Παρακαλείται όποιος γνωρίζει την προέλευση και το ποιόν τους -βεβαίως, βεβαίως- να κάνει ένα βήμα μπροστά :p :p :p \" 
Να \'σαι καλά βρε Μ22 :)  
Ενίοτε βάζω κι εγώ σπασμένο φιδέ. Πάντα όμως βάζω σταφίδες μαύρες και ξανθές κσι αμύγδαλο φιλέ!!! :roll Υπερπαραγωγή!!! Δεν ξέρω αν είναι αυθεντικό ατζέμ πιλάφ αλλά του δίνει το κάτιτίς του :)
 
Flora
6. 09-09-2010 20:15
 
Χα χα κι εγώ ακόμα γελάω :grin !! Ναι είναι το κριθαράκι που μάλλον λόγω φωτισμού βγήκε πορτοκαλί στη φωτογραφία.  
Φλωρα όντως υπερπαραγωγή το ρυζάκι σου αλλά δυστυχώς δεν τρώω σταφίδες.
 
vago
7. 10-09-2010 09:14
 
Παρα πολυ ωραιο!Το κανω και εγω με φιδε απλα βαζω λιγο φρεσκο βουτυρο.Ειναι πολυ νοστιμο ρυζι.Μπραβο Βαγγο!!!
 
margarita79
8. 10-09-2010 21:56
 
Υπεροχο !!! Εγώ να φανταστείς δεν το ήξερα καν!!! Και να σου και κάτι να γελάσεις ..... Το σουβλατζίδικο που παραγγέλνουμε πρόσφατα αποφάσισε να βάζει στις μερίδες αντί για πατάτες, ρύζι! Την πρώτη φορά λοιπόν που το είδα είχε μέσα και κριθαράκι και σκέφτηκα" ε, ρε που έφτασε η κρίση , τους έμεινε κριθαράκι και το έβαλαν στο ρύζι για να φαίνεται πλούσιο"!!!!! Χα χα χα μέχρι που είδα την φωτογραφία σου !!! :roll
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 01/02/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός