Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κρουασάν με μπυρομαγιά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από anna9   
Τρίτη, 07/09/10
Υλικά
  • 0233_4204-5 κουπες αλευρι
  • 1 κουπα γαλα
  • 1 αυγο-1 ασπραδι
  • 1 κουταλια της σουπας ζαχαρη
  • 1 κουταλακι του γλυκου αλατι
  • 30 γραμ μαγια
  • 1 κροκο και 1κουταλια νερο για το αλλειμα

Για την γεμιση

  • 400 γραμ φετα
  • 1 αυγο
  • 2 κουταλακια του γλυκου κρεμα γαλακτος
  • αλατι-πιπερι-μοσχοκαρυδο
Εκτέλεση
  • Διαλυουμε την μαγια σε χλιαρο γαλα και λιγο αλευρι, αφηνουμε να φουσκωσει, ριχνουμε το υπολοιπο αλευρι με τα υπολοιπα υλικα και αφηνουμε παλι να φουσκωσει
  • Χωριζουμε σε 6 μπαλες ανοιγουμε φυλλο και κανουμε σχημα κρουασαν
  • Τα Βαζουμε σε βουτυρωμενο ταψι, αφηνουμε να φουσκωσουν αλειφουμε με κροκαδι και βαζουμε βουτυρο αναμεσα στα κρουασαν.
  • Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο, οχι αεροθερμο (πανω κατω) στους 190 βαθμους για 20 λεπτα

Η συνταγη ειναι της Βεφας Αλεξιαδου και ειναι πολυ πετυχημενη.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 8284
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 10-09-2010 09:16
 
Εχω μια αδυναμια στα κρουασανακια. 
Αυτα μοιαζουν πολυ με τα ''αλλιωτικα'' που φτιαχνω μονο που εχουν αυγο στη ζυμη.Θα τα δοκιμασω εννοειται κι αυτα!Thanks
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 12/09/10 )