Σελίδα 2 από 2 Το απόλυτα σοκολατένιο κέικ!! Αφράτο, ζουμερό, εύκολο και εξαιρετικά χορταστικό...Δεν έχουν άδικο οι Αμερικανοί που του έδωσαν αυτό το όνομα!!Η συνταγή είναι συνδυασμός από αυτές που βρήκα ψάχνοντας στο ίντερνετ. Απολαύστε και η αμαρτία δική σας... Υλικά (για φόρμα 22 εκ.) Για το κέικ: - 300γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100γρ. Κουβερτούρα λιωμένη
- 20γρ. Κακάο
- 100γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 250ml. Γάλα πλήρες
- 230γρ. Καστανή ζάχαρη
- 3 αυγά μεγάλα
- 1 κ.γλ. Σόδα μαγειρική
- 1 κ.γλ. Εσάνς βανίλιας
| | Για το γλάσσο: - 275γρ. Κουβερτούρα
- 150γρ. βούτυρο
- 170ml κρέμα γάλακτος
|
Εκτέλεση - Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Καλύπτετε μια βουτυρωμένη φόρμα με χαρτί ψησίματος και βουτυρώνετε και αυτό.
- Χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτετε σταδιακά το βούτυρο, το γάλα, την κουβερτούρα, τη βανίλια και το αλεύρι ανακατεμένο με τη σόδα και το κακάο.
- Βάζετε το μείγμα στη φόρμα, και ψήνετε στον αέρα για 50'-55' (ανάλογα με το φούρνο).
| | - Ξεφορμάρετε μετά από 10' και αφήνετε το κέικ πάνω σε σχάρα να κρυώσει καλά.
| | - Στο μεταξύ, ετοιμάζετε το γλάσσο. Λιώνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και το βούτυρο, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας ώστε να πάρετε ένα λείο μείγμα.
- Αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
| | - Κόβετε το κέικ σε τρεις δίσκους. Απλώνετε στον τελευταίο το 1/3 του μείγματος, σκεπάζεται με το δεύτερο δίσκο.
- Απλώνετε σε αυτόν άλλο 1/3 της σοκολάτας και σκεπάζεται με τον τελευταίο δίσκο.
| | - Καλύπτετε όλο το κέικ με το υπόλοιπο γλάσσο, απλώνοντάς το με σπάτουλα.
- Αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά πριν το κόψετε.
Καλή επιτυχία! | |
Προσθήκη ως Αγαπημένο (33) | Εμφανίσεις: 15113 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
|