Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πατατόπιτα Νο.05 (με μπύρα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από giavroudi   
Παρασκευή, 10/09/10
dsc00451_420
Υλικά:
  • 4-5 πατάτες
  • 1/2 φλιτζάνι μπύρα
  • 1/2 φλιτζάνι  γραβιέρα τριμμένη (εγώ έβαλα 1 φλιτζάνι)
  • 5 αυγά
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • Μαργαρίνη για το άλειμμα του ταψιού
  • Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις τηγανίζουμε.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ολόκληρα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη γραβιέρα, τη μπύρα, το αλεύρι, το αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν τα υλικά καλά.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και την ενσωματώνουμε προσεκτικά στο προηγούμενο μείγμα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφουμε ένα ταψί με τη μαργαρίνη και βάζουμε μια στρώση πατάτες. Τις περιχύνουμε με λίγο από το μείγμα του αυγού ώστε να καλυφθούν και συνεχίζουμε τη διαδικασία τελειώνοντας με μια στρώση από πατάτες.

 Αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε λίγη γραβιέρα τριμμένη στην επιφάνεια για να σχηματίσει μια ωραία κρούστα.

  • Ψήνουμε την πατατόπιτα 35-40 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε κομμάτια.

 Μπορούμε, αντί να τηγανίσουμε τις πατάτες, να τις βράσουμε και στη συνέχεια να τις κόψουμε σε φέτες.

πηγή: ethnos.gr


Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 7447
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 15-09-2010 01:04
 
Παρα πολυ ωραια!Πολυ πρωτοτυπη!!!Μπραβο σου!
 
margarita79
2. 15-12-2010 16:43
 
πολυ καλη! Αλλα πειραζει να μην βαλω μπυρα? 
θα το φτιαξω και θα σας πω.
 
georgi79
3. 16-12-2010 00:41
 
Η μπύρα δίνει το άρωμα που είναι το χαρακτηριστικό σ' αυτό το πιάτο. Αν δε σου αρέσει μπορείς να δοκιμάσεις κάποιο άλλο υλικό της αρεσκείας σου. :)
 
giavroudi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 13/09/10 )