Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Παραδοσιακά και Εποχιακά arrow Χαλβαδόπιτα-Κορμός, νηστίσιμη, εύκολη και γρήγορη!
Χαλβαδόπιτα-Κορμός, νηστίσιμη, εύκολη και γρήγορη! Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Παρασκευή, 10/09/10
Το γλυκό αυτό είναι ένα  νηστίσιμο μωσαϊκό με τον χαλβά του μπακάλη που μας περίσεψε!! από την νηστεία μας.
Υλικά
  • 1 κιλό Μακεδονικό χαλβά κομμένο σε κυβάκια
  • 150 γραμ αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
  • 200 γραμ κουβερτούρα 55% κακάο
  • 100 γραμ σουσαμέλαιο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • σουσάμi η τρούφα  κουβερτούρας.
     1 λαδόκολα  για να τυλίξω τον κορμό   που θα παγώσει.
Εκτέλεση
  • Βάζουμε τα κυβάκια του χαλβά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα αμύγδαλα, και τα ανακατεύουμε.
  • Σε μπαίν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα , αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το σουσαμέλαιο μαζί με την κανέλα και το ξύσμα
  • Ενώνουμε τα δύο μείγματα, τα ανακατεύουμε, και τα αδειάζουμε σε στρογγυλό τσέρκι ή ταψάκι ,
  • η
  • Πλάθουμε   μιά φρατζόλα με το μείγμα και την κλείνουμε στην λαδόκολα  σαν μωσαϊκό- κορμό.
Αφήνουμε να παγώσει και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τρούφα σοκολάτας η με  σουσάμι... ελαφρά καβουρδισμένο!!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 7647
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 24-09-2010 14:05
 
υΠΈΡΟΧΗ! ΠΟΛΉ ΤΡΑΓΑΝΉ, ΑΛΛΑ ΜΗ ΒΑΛΕΤΕ ΣΟΡΟΠΙ ΑΠΟ ΕΠΑΝΩ ΔΙΟΤΙ ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΕΙΑ!!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 24/09/10 )