Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ιμάμ μπαϊλντί Νο.06 (κατσαρόλας) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από Flora   
Δευτέρα, 13/09/10
.jpg_07

Ποτέ δεν συμπάθησα το κλασσικό ιμάμ μπαϊλντί, αλλά αυτό το πιάτο, όποτε το μαγείρευε η μητέρα μου ήταν η καλύτερή μου. Σαφώς πιο ελαφρύ, και κατάλληλο για καλοκαιρινά μεσημέρια μετά το μπάνιο, με κάμποσες (!) φέτες φρέσκου ψωμιού και φέτα on the side.

Υλικά (για 4 άτομα)
  • 6 μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες σε κομμάτια 3-4εκ.
  • 4 πατάτες μεγάλες, κομμένες σε κομμάτια 3-4 εκ.
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε φετάκια
  • 500γρ. χυμό τομάτας
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 πρέζα κανέλλας
  • ½ κ.γλ.  ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
2
  • Σε πλατιά κατσαρόλα ετοιμάζετε τη σύβραση. Σωτάρετε το κρεμμύδι, περιχύνετε με την τομάτα και ανακατεύετε το αλατοπίπερο, την κανέλλα και τη ζάχαρη. Ρίχνετε ½ ποτήρι νερό και αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15’-20’.
1_01
  •  Στο μεταξύ, περνάτε από το τηγάνι τις μελιτζάνες και τις πατάτες ώστε να πάρουν χρώμα. Αλατίζετε και αφήνετε σε σουρωτήρι να φύγουν τα περιττά λάδια.
3_01
  •  Ρίχνετε τις πατάτες στη σάλτσα και σιγοβράζετε για 15’. Προσθέτετε και τις μελιτζάνες, ανακινείτε την κατσαρόλα να πάει παντού η σάλτσα και μαγειρεύετε ακόμη 10’, μέχρι να μαλακώσουν και οι μελιτζάνες και να μελώσει η σάλτσα.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 13734
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 17-09-2010 13:05
 
Μου τρέξαν τα σάλια κι ας μην τρώω μελιτζάνες :zzz ! Μπράβο!
 
vago
2. 17-09-2010 13:41
 
Βρέ αγαπουλίνι, πς πιπεριές τις ξέχασες τελείως? Η μληπως σκόπιμα?
 
pastaflora
3. 17-09-2010 15:33
 
Αυτό το φαγητό είναι το αγαπημένο της κόρης μου αλλά το κάνω χωρίς πατάτες και βάζω πιπεριά και φρέσκια ντομάτα. Μπράβο! :zzz
 
TONNI
4. 17-09-2010 15:57
 
Αγαπημενο φαγητο και ωραια παρουσιαση.
 
anna9
5. 18-09-2010 22:51
 
Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια :) 
pastaflora, δεν ξέχασα τις πιπεριές...δεν τις βάζω ποτέ!
 
Flora
6. 19-09-2010 07:09
 
Υπέροχο!!! Απλό και ελαφρύ!!! Ετσι θα το φτιάξω την επόμενη φορά!!! :zzz
 
mariaZ
7. 19-09-2010 19:26
 
Α και έφερα πολλές μελιτζάνες από τη Σπάρτη. Βρε Φλώρα μου στο μυαλό μου ήσουνα?
 
voula
8. 20-09-2010 08:05
 
Τα μεγάλα πνεύματα, παιδί μου, πάντα συναντώνται :p :grin  
Κι αν οι σπαρτιάτικες μελιτζάνες σου είναι βιολογικές, θα βγάλουν μια γλύκα...άλλο πράγμα :zzz
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 16/09/10 )