Ποτέ δεν συμπάθησα το κλασσικό ιμάμ μπαϊλντί, αλλά αυτό το πιάτο, όποτε το μαγείρευε η μητέρα μου ήταν η καλύτερή μου. Σαφώς πιο ελαφρύ, και κατάλληλο για καλοκαιρινά μεσημέρια μετά το μπάνιο, με κάμποσες (!) φέτες φρέσκου ψωμιού και φέτα on the side. Υλικά (για 4 άτομα) - 6 μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες σε κομμάτια 3-4εκ.
- 4 πατάτες μεγάλες, κομμένες σε κομμάτια 3-4 εκ.
- 3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε φετάκια
- 500γρ. χυμό τομάτας
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 πρέζα κανέλλας
- ½ κ.γλ. ζάχαρη
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση | - Σε πλατιά κατσαρόλα ετοιμάζετε τη σύβραση. Σωτάρετε το κρεμμύδι, περιχύνετε με την τομάτα και ανακατεύετε το αλατοπίπερο, την κανέλλα και τη ζάχαρη. Ρίχνετε ½ ποτήρι νερό και αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15’-20’.
| | - Στο μεταξύ, περνάτε από το τηγάνι τις μελιτζάνες και τις πατάτες ώστε να πάρουν χρώμα. Αλατίζετε και αφήνετε σε σουρωτήρι να φύγουν τα περιττά λάδια.
| | - Ρίχνετε τις πατάτες στη σάλτσα και σιγοβράζετε για 15’. Προσθέτετε και τις μελιτζάνες, ανακινείτε την κατσαρόλα να πάει παντού η σάλτσα και μαγειρεύετε ακόμη 10’, μέχρι να μαλακώσουν και οι μελιτζάνες και να μελώσει η σάλτσα.
|
Καλή όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 21642 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |