Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ρύζι ανάμεικτο Νο.02 (θεϊκό) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από maraki84   
Τρίτη, 14/09/10
Υλικά:
  • 500g ρυζι μπασματι
  • πιπεριές: 2 πρασινες, 2 κοκκινες, μία πορτοκαλί και μία κίτρινη
  • 2 κονσερβες μανιτάρια σε φετες
  • 1 μεγαλο κρεμυδι τριμμενο στον τρίφτη
  • 150g μπεικον
  • 3 κουτ.σουπας βουτυρο
  • αλατι, πιπερι
  • 2 φακελακια κροκο Κοζανης σκονη
Εκτέλεση:
  • Βραζουμε το ρυζι για 10 μονο λεπτα σε μπολικο αλατισμενο νερο, οπου εχουμε ριξει μεσα τον κροκο και λιγο βουτυρο. Σουρωνουμε και το αφηνουμε στην ακρη να κρυωσει λιγο.
  • Κοβουμε σε κυβους τις πιπεριες και το μπεικον.
  • Σε ενα μεγαλο τηγανι ριχνουμε λιγο νερο και το κρεμυδι. Μολις εξατμιστει το νερο, ριχνουμε το βουτυρο και γυαλιζουμε το κρεμυδι ελαφρα. Προσθετουμε τις πιπεριες, ανακατευουμε, χαμηλωνουμε την φωτια, κλεινουμε το καπακι και αφηνουμε να μαλακωσουν για 5-7 λεπτακια ανακατεύοντας ανά διαστηματα.
  • Στη συνεχεια αλατοπιπερωνουμε και ριχνουμε μεσα τα μανιταρια και το μπεικον. Αφηνουμε για 2-3 λεπτακια ακομη μεχρι να ψηθει λιγο το μπεικον και να μοσχομυρισει. Δεν μας ενδιαφερει αν εχουν βγαλει πολυ νερακι η πιπεριες.
  • Με μια τρυπηπη κουταλα περνουμε κουταλιες απο το μειγμα αυτο και το ριχνουμε στο ρυζι ανακατευοντας
Έτοιμο !!!!! 
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 7849
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 18-09-2010 10:44
 
Ωραία εκδοχή! Αλλά δεν είναι πολύ το σαφράν;;
 
Marinaki
2. 18-09-2010 11:08
 
Εγώ κάνω το ίδιο με ρύζι αμερικάνικο και με σόγια σος χωρίς, σαφράν και ιναι υπέροχο!!
 
pastaflora
3. 18-09-2010 19:07
 
εχεις δικιο ειναι αρκετος ο κροκος αν σκεφτεις οτι ενα φακελακι επαρκει για 4-6 μεριδες.απλα το θελω να βγει κιτρινο. :)
 
maraki84
4. 19-09-2010 07:05
 
Ωραία εκτέλεση!!! Στονν κρόκο κι εγώ θα βάλω λιγότερο και είμαι σίγουρη οτι θα γίνει πεντανόστιμο!!! Ευχαριστούμε Μαράκι
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 15/09/10 )