Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Chocolate-nut cookies Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από Flora   
Πέμπτη, 16/09/10
chocolate_nut_cookies

Μετά από άπειρες προσπάθειες (προσθέσεις κι αφαιρέσεις!!) να βρω το απόλυτα σοκολατένιο, νόστιμο cookie κατέληξα σε αυτή τη συνταγή. Δοκιμάστε τη.

Υλικά (για 20 περίπου κομμάτια)
  • 175γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 50γρ. βούτυρο σε κομμάτια
  • 1 ½ κούπα φουντούκια χονδροσπασμένα και μερικά φουντούκια ολόκληρα για στόλισμα
  • ½ κούπα αλεύρι
  • 2 κ.σ. κακάο άγλυκο
  • ½ κ.γλ. baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. βανίλια
  • 1 κούπα σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνετε το φούρνο με αέρα στους 170βαθμούς. Στρώνετε 2 λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Λιώνετε το βούτυρο με την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
  • Κοσκινίζετε αλεύρι, κακάο, baking powder και αλάτι.
  • Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια, δυνατά για 5’ να αφρατέψουν. Χαμηλώστε την ένταση, ρίξτε το γλάσο σοκολάτας και μετά το μείγμα αλευριού. Ανακατέψτε μέσα στο μείγμα, με σπάτουλα, τα φουντούκια και τις σταγόνες.
  • Απλώστε με ένα κουτάλι της σούπας μπαλάκια από το μείγμα, πάνω στις λαμαρίνες. Μην τα πιέσετε να απλώσουν, θα το κάνουν με το ψήσιμο. Στολίστε κάθε ένα με μερικά φουντούκια ή σταγόνες λευκής κουβερτούρας.
  • Φουρνίστε για 8’-10’ το πολύ, ώστε να παραμείνουν μαλακά αφού κρυώσουν. Αφήστε στις λαμαρίνες γα 2’, να κρυώσουν ελαφρώς και αφαιρείτε με σπάτουλα.

Θα σας φαίνονται πολύ μαλακά, μην τα φοβηθείτε, όσο κρυώνουν, τόσο σφίγγουν.

Αφήνετε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν τελείως και αποθηκεύετε σε κουτί για μπισκότα. Διατηρούνται έως και 1 εβδομάδα.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (36) | Εμφανίσεις: 11183
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 20-09-2010 10:47
 
Τώρα τί να πω; Πάει και τελείωσε! Εγώ από σήμερα αυτοδιαγράφομαι από μελος! Φεύγω βρε παιδί μου, πως το λένε!!! Ε, μα δε γίνεται, Δευτέρα πρωί-πρωί, να φτιάχνεις το τσαγάκι σου με 1/2 μόνο κουταλιά ζάχαρη (για να ξεκινήσει με πειθαρχία η εβδομάδα), να ανοίγεις τον Η/Υ σου στη δουλειά για 5', να καταλήγεις να είσαι μέσα 1 1/2 ώρα, να έχεις δει και διαβάσει ΤΑ απίστευτα, ήδη να πεινάς και να λιγουρεύεσαι μέχρι και το κουταλάκι της κούπας σου και να σε χτυπάει η μία συνταγή μετά της άλλη αλύπητα και ανελέητα!!! Ε, όχι δεν το δέχομαι! Δεν μπορεί κανείς να αγιάσει μαζί σας...  
:cry :cry :cry
 
nayia
2. 20-09-2010 11:20
 
Φλώρα μπήκε κατευθείαν στα αγαπημένα! Μετά τα chocolate chip cookies είχα αρχίσει να ψάχνομαι για cookies 100% σοκολάτα. Η συνταγή σου ήρθς πάνω στην κατάλληλη στιγμή. Άσε, δε, που η υπογραφή σου αποτελεί εγγύηση! Με την πρώτη ευκαιρία θα τα φτιάξω.
 
Marinaki
3. 20-09-2010 19:49
 
Για την εγγύηση θα συμφωνήσω κι εγώ ;) ! Μπράβο, μπράβο! Συνταγή ό,τι πρέπει για μικρούς και μεγάλους!
 
vago
4. 21-09-2010 08:21
 
Σας ευχαριστώ για την ψήφο εμπιστοσύνης!! Δεν ξέρω αν θα έδινα εγγυήσεις για μένα (περί ορέξεως :p ) αλλά η συγκεκριμένη συνταγή είναι εγγύηση, την πάλεψα πολύ καιρό :upset  
Τα cookies στα 8\' βγαίνουν μαλακά σαν τα soft kings. Αν δεν σας αρέσουν τόσο μαλακά, αυξήστε το χρόνο ψησίματος για 1\'. Είναι αρκετό, πιστέψτε με :)
 
Flora
5. 21-09-2010 09:27
 
Φλο μου σε ευχαριστω πολυ για αυτη τη συνταγη!!!Ειναι φανταστικη!!!!Θα τα φτιαξω αμεσα!!Θα επανελθω με εντυπωσεις!!!
 
margarita79
6. 21-09-2010 09:56
 
Όοοοολη, δική σου ;) :grin  
Θα περιμένω εντυπώσεις!
 
Flora
7. 23-09-2010 00:08
 
Καλά εμείς εδώ έχουμε τον θηλυκό . Βρε Φλο μου στα δάχτυλα την παίζεις τη σοκολάτα. Μπράβο σου!!!
 
voula
8. 23-09-2010 07:54
 
Είναι που είμαι εξαρτημένη, Βούλα :grin  
Σ΄ευχαριστώ πολύ!!
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 20/09/10 )