Ειναι ψωμακια που τρωνε ευχαριστα τα παιδια, κανουν για μπουφε και ειναι ιδανικα για εκδρομη Υλικά - 300ml γαλα χλιαρο
- 50γρ βουτυρο αγελαδος λιωμενο (περιπου 5 κσ)
- ενα φακελακι μαγια 7γρ
- 500γρ αλευρι σκληρο (Robin hood)
- 6 κσ ζαχαρη και μιση κσ αλατι
- ενα αυγο χτυπημενο και λιγο γαλα για να τα αλειψουμε
- σουσαμι λευκο ή μαυρο προαιρετικα
Εκτέλεση - Σε ενα ποτηρι ριχνω τη μαγια, 2 κσ ζαχαρη και λιγο απο το γαλα και ανακατευω. Ετσι θρεφω και ενεργοποιω τη μαγια
- Αφηνω για λιγο το διαλυμα και στην επιφανεια σχηματιζονται μικρες φουσκαλες. Τοτε ειναι ετοιμο
- Στο υπολοιπο γαλα που κρατω χλιαρο, διαλυω την υπολοιπη ζαχαρη και το αλατι. Βαζω το αλευρι σε μια λεκανιτα και ριχνω το βουτυρο, το διαλυμα της μαγιας και το γαλα
- Ζυμωνω αρκετα ωστε η ζυμη να ειναι μαλακη, αλλα να μην κολλαει στα χερια, αν ειναι σκληρη. Προσθεστε γαλα αν κολλαει αλευρι
- Αφου ειναι ετοιμη, κλεινω με ζελοφαν τη λεκανη και την αφηνω σε ζεστο μερος δυο ωρες περιπου, να διπλασιασει τον ογκο της.
- Οταν φουσκωσει ξαναζυμωνω και κοβω ισα κομματακια ζυμης, 45γρ περιπου, φτιαχνω μικρες μπαλιτσες σε μεγεθος μπαλας πινκ πονκ, τα βαζω σε ταψι με λαδοκολα, ριχνω σουσαμι και αλειφω με γαλα
- Τα αφηνω 30' περιπου να φουσκωσουν παλι και σχεδον διπλασιαζονται. Τοτε αλειφω με αυγο και ψηνω στους 220c 18'
Μοσχοβολουν... Προσθήκη ως Αγαπημένο (38) | Εμφανίσεις: 18896 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |