Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ψωμάκια αφράτα (panini) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από ahina   
Τρίτη, 14/09/10
may_2010_177_420

Ειναι ψωμακια που τρωνε ευχαριστα τα παιδια, κανουν για μπουφε και ειναι ιδανικα για εκδρομη

Υλικά
  • 300ml γαλα χλιαρο
  • 50γρ βουτυρο αγελαδος λιωμενο (περιπου 5 κσ)
  • ενα φακελακι μαγια 7γρ
  • 500γρ αλευρι σκληρο (Robin hood)
  • 6 κσ ζαχαρη και μιση κσ αλατι
  • ενα αυγο χτυπημενο και λιγο γαλα για να τα αλειψουμε
  • σουσαμι λευκο ή μαυρο προαιρετικα
 Εκτέλεση
  •  Σε ενα ποτηρι ριχνω τη μαγια, 2 κσ ζαχαρη και λιγο απο το γαλα και ανακατευω. Ετσι θρεφω και ενεργοποιω τη μαγια
  • Αφηνω για λιγο το διαλυμα και στην επιφανεια σχηματιζονται μικρες φουσκαλες. Τοτε ειναι ετοιμο
  • Στο υπολοιπο γαλα που κρατω χλιαρο, διαλυω την υπολοιπη ζαχαρη και το αλατι. Βαζω το αλευρι σε μια λεκανιτα και ριχνω το βουτυρο, το διαλυμα της μαγιας και το γαλα
  • Ζυμωνω αρκετα ωστε η ζυμη να ειναι μαλακη, αλλα να μην κολλαει στα χερια, αν ειναι σκληρη. Προσθεστε γαλα αν κολλαει αλευρι
  • Αφου ειναι ετοιμη, κλεινω με ζελοφαν τη λεκανη και την αφηνω σε ζεστο μερος δυο ωρες περιπου, να διπλασιασει τον ογκο της.
  • Οταν φουσκωσει ξαναζυμωνω και κοβω ισα κομματακια ζυμης, 45γρ περιπου, φτιαχνω μικρες μπαλιτσες σε μεγεθος μπαλας πινκ πονκ, τα βαζω σε ταψι με λαδοκολα, ριχνω σουσαμι και αλειφω με γαλα
  • Τα αφηνω 30' περιπου να φουσκωσουν παλι και σχεδον διπλασιαζονται. Τοτε αλειφω με αυγο και ψηνω στους 220c 18'
Μοσχοβολουν... 
Προσθήκη ως Αγαπημένο (38) | Εμφανίσεις: 18896
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 19-09-2010 07:03
 
μμμμ νομίζω θα είναι καταπληκτικά!!! Θα δοκιμαστούν
 
mariaZ
2. 19-09-2010 07:33
 
Πολύ ωραία ιδέα! Τα κάνω συνέχεια για τα μικρά στο σχολείο, Τα δοκίμασα και γεμιστά με τυρί, είναι υπέροχα!:zzz
 
TONNI
3. 19-09-2010 19:16
 
Α πολύ ωραία η ιδέα σου. Θα το δοκιμάσω άμεσα γιατί τα παιδιά μου όλα κάτι τέτοια τους αρέσει να τρώνε
 
voula
4. 20-09-2010 00:45
 
αν θελει κανεις εκτος απο τυρι μπορει να βαλει λουκανικακι Φρανκφουρτης και τοτε μοιαζουν καπως με πιροσκι ή για γλυκια λιχουδια κομματακια σοκολατας
 
ahina
5. 21-09-2010 08:08
 
Τα λατρεύω αυτά τα ψωμάκια :zzz :zzz  
Ευχαριστούμε, ahina :)
 
Flora
6. 03-11-2010 11:50
 
Παιδιά μήπως ξέρει κανείς αν μπορώ να καταψύξω τα ψωμάκια και να τα ψήνω φρέσκα- φρέκα κάθε πρωί η μπαααα??? :?
 
mandragora
7. 03-11-2010 14:58
 
η ζυμη δεν ειναι κατι που κρυβει ζωη,μπορει να καταψυχθει, δεν τα εχω δοκιμασει αλλα φανταζομαι οτι αν τα βγαλεις το βραδυ απ την καταψυξη το πρωι θα ειναι ok για ψησιμο,αν τα κανεις πες μας το αποτελεσμα
 
ahina
8. 01-06-2011 13:37
 
Πολύ νόστιμα και πετυχημένα!!!Επιτέλους, αυτή είναι ζύμη!
 
ROSALINDA
9. 15-02-2012 19:35
 
εαν απο πανω βαλω ζαχαρη σαν ζαχαρωτο ψωμακι αντι για αυγο ,θα ειναι καλο ??
 
hara01
10. 16-02-2012 09:45
 
το αυγό το βάζουμε για να γυαλίζει το ψωμάκι και να κολλήσει το σουσάμι απο πάνω φαντάζομαι ότι αν αντί αυγό βάλεις λίγο νεράκι και ρίξεις τη ζάχαρη θα κολλήσει μια χαρά, αλλά μη σου καραμελώσει στο ψήσιμο, τα ψωμάκια είναι ήδη κάπως γλυκά από τη ζάχαρη στη ζύμη,κάνε μια δοκιμή σε μερικά όταν τα φτιάξεις
 
ahina
11. 20-07-2013 11:20
 
Καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω εαν δεν βαλω τόση ζάχαρη θα υπάρξει πρόβλημα γιατί θέλω να τα χρησιμοποιήσω για χαμπουργκεράκια
 
etapl

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 20/09/10 )