Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Πατάτες φούρνου Νο.06 (λεμονάτες) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από xalbas   
Πέμπτη, 16/09/10

Το συγκεκριμένο φαγητό μου έμαθε να το κάνω η μάνα μου όταν πήγα φοιτητής. Σπίτι το κάναμε πολύ συχνά σαν συνοδευτικό σε κεφτεδάκια ή σε ψημένο κοτόπουλο. Εμένα μου αρέσει να το τρώω και σκέτο.

Υλικά
  •  Πατάτες (εξαρτάται από τα άτομα, εγώ υπολογίζω δύο μεσαίες για το κάθε ένα)
  •  Κρεμμύδι (μισό κρεμμύδι για δύο άτομα)
  •  1-2 σκελίδες σκόρδο
  •  Αλάτι πιπέρι και ρίγανη
  •  Χυμό από 1-2 λεμόνια (ανάλογα με το μέγεθος και τον αριθμό ατόμων)
Εκτέλεση
  • Αρχικά καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια. Αμέσως μετά ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα οποία στη συνέχεια τα τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
  • Το επόμενο βήμα της συνταγής είναι να ρίξουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα και να προσθέσουμε νερό ίσα ίσα να τις σκεπάσει. Αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να τρυπιούνται με πιρούνι (έτσι θα γλυτώσουμε χρόνο από το φούρνισμα).
  • Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε την ρίγανη και το χυμό από τα λεμόνια, και ανακατεύουμε.
  • Στην συνέχεια τις βάζουμε σε ένα ταψί και στο φούρνο  για κανένα μισάωρο στους 150-180 βαθμούς πάνω κάτω (προς το τέλος γυρνάμε στον αέρα για να ροδοκοκκινίσουν). Πιθανώς να χρειάζονται περισσότερο ή λιγότερο χρόνο ανάλογα με το πόση ώρα της βράσαμε.

..και έτοιμο το φαγάκι.

 Προσέξτε μη σας πέσουν κουκούτσια από το λεμόνι γιατί όταν ψηθούν θα πικρίσουν


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 8719
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 20-09-2010 14:11
 
Ωραίο!
 
Marinaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 08/10/10 )